Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva tjedna bez struje

Led u Lici lomi sve pred sobom, milijunske štete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko tisuću stanovnika Donjega Lapca i okolice desetak je dana bilo bez električne energije. Struja se postupno vraća u domove, no štete od leda koji je poharao šume, voćnjake, uništio infrastrukturu, tek se utvrđuju.

Sa šljiva, supružnici Bubalo brali su dvije tone godišnje, no nakon leda, neće biti ni dvije kile, a bolje nisu prošli ni njihovi susjedi. 'Uništen mi je voćar, kompletan, plus ograda, ima tu štete', rekao nam je Stevan Popović. Mnoga su domaćinstva ostala i bez struje. Ličke šume okovane su ledom, na sve strane puca kao da je rat, a iako su prizori zime prekrasni, zapravo ne možete ni pomisliti kolike su štete, koje se već sada mjere u milijunima kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštra zima zadala udarac Zima ih vratila u prošlost: Lika bez struje, vode... Slika nije dostupna Ne izlazite ako ne morate Hrvatsku paralizirao snijeg, u Lici nema struje

Lokalni političari zadovoljni su reakcijom nadležnih službi. 'Sve je napravljeno, sve zahtjeve koje je uputila općina lapac prema državnoj upravi za zaštitu i spašavanje su odrađeni', tvrdi Joso Živković, pročelnik PUZS-a Gospić. Stanovnici raštrkanih lapačkih sela zahvalni su na pomoći, a najviše ih raduju agregati. I pošta stiže redovito, unatoč ledenom nevremenu, a dok ličke šume 'jecaju', led lomi sve pred sobom. Iako se već sada barata milijunskim iznosima, točne štete znat će se nakon procjene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene