Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni lav

Lavica Nora danas bi slavila 17. rođendan: Roditelji objavili dirljivu poruku

Nora Šitum
Nora Šitum Foto: Facebook/Zaklada Nora Šitum
Nora Šitum bolovala je od akutne limfoblastične leukemije, a njezina borba za život na noge je digla cijelu Hrvatsku. Djevojčica bi danas slavila 17. rođendan.

Hrabra djevojčica Nora Šitum, čija je borba za život ujedinila cijelu Hrvatsku, danas bi slavila 17. rođendan. Građani Hrvatske su za liječenje djevojčice u SAD-u prije 11 godina u samo nekoliko dana skupili potreban novac. Nora je bolovala od akutne limfoblastične leukemije, a preminula 20. ožujka 2013.

Njezin otac tada je napisao: "Napokon je slobodna. Bez injekcija, bez lijekova, bez suza i boli. Umrla je na našim rukama i pored naših srca koja će do kraja života biti ispunjena ljubavi i uspomenama na nju. Spavaj, mali umorni strašni lave. Vole te tata i mama", napisao je Ivica Šitum u oproštajnom pismu.

Djevojčica bi danas slavila 17. rođendan.

"Danas bi na torti bilo 17 svjećica... Sretan ti rođendan ljubavi. Vole te mama i tata. Zauvijek", objavljeno je na Facebook stranici Zaklade Nora Šitum uz znak slomljenog srca.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu Nastavak crnog niza FOTO/VIDEO Prometna nesreća u Zagrebu: Poginuo pješak, liječnici su ga odmah pokušali spasiti, ali...

Rad Zaklade

Zakladu su osnovali Norini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum, a financijski pomaže roditeljima djece oboljele od malignih bolesti.

Kao posebno važno dostignuće Zaklada Nora Šitum ističe dolazak personalizirane CAR-T terapije koja je od kraja 2019. godine dostupna u Hrvatskoj i to na trošak HZZO-a, a upravo je Norina priča otvorila vrata ovoj terapiji u Hrvatskoj.

Kada je pokrenuta humanitarna akcija za Norino liječenje 2013. godine, ova je terapija u Americi još uvijek bila eksperimentalna i gotovo nedostižna. Danas je ona pacijentima u Hrvatskoj dostupna besplatno, a KBC Zagreb je postao referentni centar za istočni dio Europe što je izvanredno postignuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene