Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar iz oporbe

'Lagali su, uhvaćeni su s prstima u pekmezu, svaka isprika je suvišna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš komentirala je za Dnevnik.hr kašnjenje SDP-a s prijavom svog financijskog izvještaja. Kaže da je sada svaka isprika vladajuće stranke suvišna. Za komentar smo pitali i šefa HSS-a Branka Hrga, HDSSB-a Vladimira Šišljagića, kao i Dragutina Lesara iz Hrvatskih laburista.

Na skandal u kojem se našao SDP zbog kašnjenja s podnošenjem financijskog izvješća Državnoj reviziji potražili smo reakciju u najjačoj hrvatskoj oporbenoj stranci.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja Europski izbori - 2 Drugačija mišljenja Ovo je jedna je od gorućih tema u Europskoj uniji: Pogledajte što na nju kažu hrvatski političari

Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš za Dnevnik.hr kaže da od državnih institucija očekuje dosljednu provedbu zakona, a da od SDP-a kao vladajuće stranke očekuje pridržavanje zakonskih propisa. Napominje kako je HDZ protiv toga da postoje dvostruka mjera za povlaštene i 'obične građane'.

'Lagali su, uhvaćeni su s prstima u pekmezu i sada je svaka isprika suvišna', rekla nam je Oruč Ivoš.

>> Državni ured za reviziju: SDP laže!; Opačić: Žao nam je

Lesar: SDP smatra da je iznad zakona

Laburist Dragutin Lesar rekao je kako 'stranka koja vodi državu ne zna voditi vlastite financije'. 'Kada porezni obveznik ne ispuni svoje obaveze ne može se opravdati ni vremenom ni bolešću. SDP smatra da je iznad zakona', rekao je Lesar za Dnevnik.hr. Dodao je kako očekuje da se nad SDP-om provedu zakonom propisane sankcije, ali i da ne vjeruje da će s es ovim slučajem itko žuriti.

'Želim vidjeti kako će se postaviti predsjednik Odbora za Ustav, čiji je predsjednik SDP-ov Peđa Grbin', dodao je Lesar.

Za komentar smo pitali i predsjednika HSS-a Branka Hrga, kojeg je naš telefonski potez zatekao u automobilu. 'Da sam sad prošao kroz crveno, vjerojatno bi me zaustavio policajac i platio bih kaznu', bio je jasan Hrg.

'Blamaža i pokušaj obmane'

Situaciju u kojoj se našao SDP, za Dnevnik.hr komentirao je i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. 'Jedna organizirana stranka posebno kad je na vlasti ne može se usuditi kršiti zakon. Za sve vrijedi isto pravilo, pa nisu ni oni iznimka. To je sveopća blamaža i pokušaj obmane javnosti', rekao je Šišljagić.

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, koalicijskog partnera SDP-a u Vladi, rekla je da je SDP objavio svoje financijsko izviješće, ali da kašnjenje i DIP-ovu prijavu DORH-u, ne bi komentirala.

SDP-ovu ispriku i navođenje srčanih tegoba njihove računovotkinje kao razlog kašnjenja nazvao je spinom. Kaže da je i HSS-ova računovotkinja svojedobno završila na bolovanju pa su svejedno svoje izvješće podnijeli na vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene