Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez posla bi ostalo 750 radnika

Laburisti: Nema razloga za stečaj 'Gredelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Hrvatskih laburista (HL) Mladen Novak na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da nema razloga za stečaj tvornice željezničkih vozila 'Gredelj' ocjenjujući kako je stečaj pokrenut 'po nečijem nalogu'.

Uprava TŽV 'Gredelj' u ponedjeljak je podnijela prijedlog Trgovačkom sudu u Zagrebu da utvrdi jesu li ispunjeni uvjeti za otvaranje stečajnog postupka s preustrojem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dugovali više od 900 milijuna kuna Gredelj ipak preživio: Nakon 9 godina tvornica izlazi iz stečaja, u njoj zaposleno 400 radnika Predstavljena vizija obnovljene zone Gredelj - 2 U SAMOM SRCU ZAGREBA Projekt koji bi mogao privući ulaganja od 1,6 milijardi eura: Hoće li uskoro započeti radovi?

Novak je kazao da nema razloga za pokretanje stečajnog postupka jer blokada računa 'Gredelja' ne traje 60 dana niti ukupni iznos dugova premašuje iznos temeljnog kapitala. Podsjetivši da su dva bivša Gredeljeva direktora odbila pokrenuti stečaj, kazao je da je sada za novog predsjednika Uprave doveden Robert Frdelja koji 'ne zna u šta je ušao'.

'To me podsjeća na dolazak Ivice Kičmanovića u Zagreb i dečko sa sela će odraditi prljav posao', rekao je Novak. Dvojbenim smatra i Frdeljev položaj, jer je on istovremeno predsjednik Uprave 'Gredelja' i direktor Poslovne jedinice tehnologija u HŽ Putničkom prijevozu.

>> 'Imamo potencijala, ali očito je odluka s više razine da Gredelj nestane'

Novak je upozorio i da stečajem bez posla u 'Gredelju' ostaje 750 radnika i obitelji, od njih 1450 te se upitao u čijem se interesu ta tvrtka gura u stečaj. Podsjetio je i da je 18. siječnja 2012. na saborskom aktualnom satu prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić kazao da u 'Gredelju' kreće proizvodnja, a do danas do toga nije došlo.

Da 'Gredelj' mora ići u stečaj 'po nečijem nalogu' smatra i predsjednik zagrebačke podružnice HL Robert Prugovečki istaknuvši kako je Grad Zagreb upravo svojim kadrovima kumovao teškoj situaciji u toj tvrtki.

Izrazivši nezadovoljstvo planom otpuštanja 750 ljudi, Prugovečki se upitao gdje je sada gradonačelnik Milan Bandić i njegova briga za Zagrepčane.

'Umjesto da se u Zagrebu vodi doista socijalno osjetljiva politika, da se potiče proizvodnja i otvaranje radnih mjesta ili barem da se ona ne zatvaraju kao na traci, Grad Zagreb i gradonačelnik Bandić, i njegovi klonovi iz SDP-a, šute o svemu kao da ih se ništa ne tiče', kazao je Prugovečki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene