Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni za put

"Ovakav teret još nije prošao hrvatskim cestama": Sve je spremno za put Bradleyja, poznata i ruta kojom će ići do Slavonije

Aktualno Galerija Oklopna vozila Bradley večeras kreću za Slavonski Brod - 3 Oklopna vozila Bradley večeras kreću za Slavonski Brod - 3 Foto: DNEVNIK.hr Oklopna vozila Bradley večeras kreću za Slavonski Brod - 2 Oklopna vozila Bradley večeras kreću za Slavonski Brod - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oklopna vozila Bradley večeras kreću za Slavonski Brod - 1 Oklopna vozila Bradley večeras kreću za Slavonski Brod - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Lina Dollar, reporterka Nove TV Galerija 1/4 >>
Labudice su u nedjelju stigle u riječku luku po prva borbena vozila koje je Hrvatskoj donirao SAD, Bradleyje. Krenut će prema pogonu za specijalna vozila Đuro Đaković gdje će biti obnovljena.

Konvoj s prvim Bradleyjima bi u nedjelju navečer trebao krenuti iz Rijeke prema Slavoniji. Riječ je o borbenim oklopnim vozilima koje je Hrvatskoj donirao SAD. 

U Dnevniku Nove TV iz Rijeke javila se reporterka Lina Dollar.

"Bradleyji još uvijek nisu krenuli. Ovdje traju posljednje pripreme, prije 10-ak minuta stigli su kamioni na koje će se labudice zakačiti, a stigli su i automobili koji označavaju izvanredan prijevoz.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u susjedstvu Lovci pronašli obezglavljeno tijelo u fazi raspadanja

Bradleyji su na labudice stavljeni još ranije, prekriveni su ceradom i spremni su za put, a oni koji ostaju će na put krenuti u tjednu koji slijedi. To bi mogao biti utorak ili četvrtak tako da bi do kraja sljedećeg tjedana svi oni trebali biti u Slavonskom Brodu na remontu.

Kamioni s ovim teretom, vozilo je oko 27 tona, krenut će iz Rijeke, proći kroz centar, popesti se na autocestu prema Zagrebu i dalje prema Slavonskom Brodu. Ovakav teret još nije prošao hrvatskim cestama. Bit će vrlo zahtjevno, cijelim putem će voziti u konvoju pod pratnjom, bit će osiguran prijevoz.

Pročitajte i ovo Boysi dočekani bakljadom pred aerodromom Sve je jasno Treba li puštenim Boysima zabraniti pristup sportskim natjecanjima u Hrvatskoj? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Veliki je izazov i za vozače, imaju niz tunela koje moraju proći, osobito u Gorskom kotaru. Srećom, ne moraju proći kroz Učku. Bit će zanimljivo vidjeti kako će manevrirati centrom Rijeke, promet je još uvijek gust, a bit će zanimljivo i kada dođu u Slavonski Brod i kako će odraditi sve one kružne tokove koji im slijede.

Ovaj put ima oko 350 kilometara i automobilom bi se prešao oko tri i pol sata, ali ovaj put će ipak trajati malo duže", izvijestila je.

Konvoj s Bradleyjima krenuo je oko 20 sati iz Rijeke. Pogledajte kako je to izgledalo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene