Uoči inauguracije Zorana Milanovića provjerili smo koliko građani uopće znaju o hrvatskim predsjednicima te ovlastima šefa države. Pripremili smo im kratki kviz.

Galerija


"Kolinda možda. Ne?", odgovorila je Helena na pitanje tko će pjevati na inauguraciji novog hrvatskog predsjednika. 

Vezani članci Parodije Josipe Lisac Parodije Josipe Lisac haraju društvenim mrežama, koja vam se izvedba više sviđa? Andrej Plenković i ministri Donosimo modni pregled inauguracije - doznajte tko je pogodio, a tko pogriješio odabirom?

Uoči velike ceremonije koja počinje u utorak u 12 sati na Pantovčaku, među građanima smo napravili mali kviz i provjerili koliko uopće znaju o inauguraciji, hrvatskim predsjednicima te ovlastima šefa države.

Neki su točno pogodili da će himnu otpjevati Joispa Lisac, neki nisu imali pojma. Kao što pojedinci ne znaju ni gdje će se inauguracija odvijati. 

"Na Markovu trgu sigurno neće, je li tako?", rekao je Lovre. 

Teškoća je bilo i s nabrajanjem dosadašnjim predsjednika. Mnogi se nisu mogli sjetiti Ive Josipovića

A tko mijenja predsjednika ako se razboli?

"Pa zamjenik predsjednika. Zapravo savjetnike neki možda", rekao je Lovre. 

 Što su još građani odgovorili, pogledajte u prilogu. 

Sve pratite na Novoj TV i DNEVNIK.hr-u

Nova TV i DNEVNIK.hr će u utorak izravno prenositi inauguraciju predsjednika Republike. Specijalna emisija počinje u 11 sati. Naši su gosti profesorice Marijana Grbeša Zenzerović i Gabrijela Kišiček, Jerko Trogrlić te naša komentatorica Ivana Petrović.

S Pantovčaka se javljaju Mislav Bago, Andrija Jarak, Sanja Vištica te Martina Bolšec Oblak. Voditeljica specijala je Sabina Tandara Knezović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr