Bura je potopila najmanje 20 brodica u Opatiji i Voloskom, a na zbrajanje štete u obližnjoj Iki i Mošćeničkoj Dragi još se čeka.


Čitatelj Borna Klarić poslao namje fotografije potopljenih brodica u Opatiji. Kaže da je malo brodica ostalo cijelo nakon nezapamćene bure.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Oluje poharale sjever Italije: Aktiviralo se klizište kod jezera Como, 50 ljudi ostalo izolirano Tuča, ilustracija Tuča veličine teniskih loptica bombardirala sjever Italije: Ozlijeđeno nekoliko ljudi, uništeni usjevi, porazbijani automobili...

O jačini bure govori i podatak da se po poznatoj opatijskoj šetnici nije moglo hodati, jer su morski valovi dosezali i samu šetnicu. Valovi su na pojedinim mjestima bili visoki i 2-3 metra.

>> Gori na Mljetu! Već šesti požar od sinoć!

Jedan od upečatljivijih primjera snage morskih valova je i nasukana brodica koju je bura odbacila do obližnje špilje. Vrijednost te brodice procjenjuje se na preko 50 tisuća eura, a doznajemo kako je kupljena prije nekoliko dana i bila je tek na probnoj vožnji.

Posljedica ovog nevremena bit će veliki broj dasaka u moru, koje prijete gliserima i drugim brodicama. Na pojedinim mjestima moguće vidjeti i mrlje od nafte te osjetiti njen smrad.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.