Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet otežan

Na stotine vatrogasaca u akciji diljem Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požari, bura i gusti dim otežavaju promet na velikom djelu obale. Zatvorena je magistrala kod Selca i Bribira, a ovdje pročitajte gdje su sve gužve i prometne blokade.

Požar u Jagodnji Gornjoj ugrožava kuće

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Kanader novi prototip aviona Hrvatska kupuje dva nova kanadera za 105 milijuna eura, ali nas to neće koštati ni centa

Požar koji je jučer poslijepodne planuo u Jagodnji Gornjoj ugrozio je kuće, u gašenju je sudjelovalo 18 vatrogasaca sa sedam vozila, a zatražena je i pomoć zračnih protupožarnih snaga, izvijestio je Vatrogasno operativni centar (VOC) Zadar.

Dojavu o tom požaru VOC je dobio u 17,20 sati. Na terenu su bili vatrogasci iz Zadra, Biograda i Benkovca, Stankovaca i Polače.
Gorilo je nisko i visoko raslinje, kaže se u priopćenju Vatrogasno operativnog centra Zadar.

Požar na Mljetu

Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je jučer u 12,31 sat dojavu o požaru otvorenog prostora na području Babino Polje - Blato na otoku Mljetu, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Na terenu su, kako se navodi, bili pripadnici JVP Mljet i Sezonske vatrogasne intervencijske postrojbe Mljet.

>> Vatrena stihija: Vatrogasci obranili Selce, požar prijeti Novom Vinodolskom, turisti bježe u panici!

Nakon udara munje u nedjelju na Mljetu je buknulo pet požara, a ovaj koji je buknuo u 12,30 je šesti u posljednjih 48 sati. Požar je gasilo 20 vatrogasaca. Zbog nepristupačnog terena, osim kanadera, u gašenju požara sudjelovao je i helikopter, koji je donosio kruške s vodom i dodatnu opremu koja je potrebna vatrogascima, rekao je Marijo Dabelić, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Mljet za Dnevnik.hr.

Opožareno je četiri hektara borove šume i niskog raslinja. Kako nam je kazao zapovjednik, trenutačno je sve pod kontrolom te nisu ugrožene kuće ni stanovnici.

Poteškoće i u prometu

Zbog olujnog vjetra dionicom jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, a od 6,45 sati za sva je vozila otvoren Paški most, izvijestio je u 7 sati Hrvatski autoklub.

Na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale(D8) od Bakra do Karlobaga zabrana prometa je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Autocesta A1 otvorena je za sva vozila na dionici Gornja Ploča - Maslenica, a zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat.

Autocesta A6 Rijeka - Zagreb također je otvorena za sav promet, a na bočne udare vjetra upozorava se na dionici od tunela Tuhobić do čvora Kikovica.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana i Macelj.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Gori i na Rabu

U DUZS-u su također izvijestili kako je VOC Rijeka jučer u 00:36 sati primio dojavu o požaru otvorenog prostora na području Supetarske Drage na otoku Rabu. U požaru je izgorjelo oko 1,4 hektara mješovitog raslinja, a gasili su ga pripadnici DVD-a Rab i Lopar (80 vatrogasaca i 11 vatrogasnih vozila). Lokaliziran je u 3:47 sati, ali se još nadzire zbog vjetra.

Požar u Šišanu kraj Pule

Požar kod naselja Šišan u blizini Pule prijavljen je jučer u 10:12 sati, a lokaliziran u 16:30 sati. Izgorjelo je oko 50-ak hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula, DVD-i Ližnjan, Pula i Medulin s 40 vatrogasaca i 25 vozila te 4 djelatnika Hrvatskih šuma. Požar su iz zraka gasila i 3 kanadera. Sanacija i dežurstvo je u tijeku.

Požar otvorenog prostora na lokaciji grada Bakra, u naseljima Škrljevo i Ponikve, u kojem gori trava i nisko raslinje, trnutačno gasi 70-tak vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila, a na požarište su upućena i 2 kanadera, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar i kod Zadra

VOC Zadar zaprimio je jučer u 17:20 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Jagodna – Vrana. Opožareno je oko 10 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su JVP Zadar, Benkovac i Biograd, DVD-i Polača i Stankovci s ukupno 22 vatrogasca i 8 vozila te 2 kanadera. Požar je lokaliziran u 20:00 sati, a tijekom noći na čuvanju rubnih dijelova požarišta bili su angažirani vatrogasci iz DVD-a Polača i Stankovci.

Požar u Šibensko - kninskoj županiji gasili kanaderi

Vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik primio je jučer u 9:49 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Bikarac – Donje Polje kod Šibenika. Požarom je zahvaćena površina od oko 10 hektara većinom trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz JVP Šibenik te DVD-a Zaton, Brodarica-Krapanj, Perković, Grebaštica, Šibenik i Zablaće te 3 kanadera. Požar je ugašen u jutros u 6:15 sati.

Ugašeni su i požari koji su jučer dojavljeni na području Perkovića – Sitno Donje, kod Vrpolja na području Slivnog te kod Miljevaca, u zaselku Vlaići.

Na području Splitsko - dalmatinske županije jučer su ugašena dva požara. Jedan je bio na otvorenom prostoru na području kod brane Peruča, na minski sumnjivom terenu, a drugi području Crni Vrh kod Primorskog Dolca.

Požar otvorenog prostora na lokaciji Ervenik - Pađane, za kojeg je dojavu primio Županijski vatrogasni oprativni centar Šibenik jutros u 10,31 sati, lokaliziran je danas u 12,06 sati. U požaru je izgorjelo oko 2 hektara trave i niskog raslinja. Uz vatrogasce iz JVP Knin i DVD-a Knin, požar su iz zraka gasila 2 zračna traktora.

Požari i kod Dubrovnika

Požar na otvorenom prostoru na području Štedrica – Topolo, koji je dojavljen u subotu u 13:49 sati još se sanira i čuva. Na dežurstvu tijekom noći ostala je JVP Dubrovačko Primorje s 3 vatrogasca i jednim vozilom.

ŽC 112 Dubrovnik jučer je u 12:31 sati zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Mljetu na području Babino Polje-Blato. Požarom je zahvaćeno 15 hektara niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su JVP Mljet, SPVP Mljet te 10 pripadnika PP NOS HkOV-a i jedan kanader. Požar je pod kontrolom vatrogasaca od 17:00 sati. Uslijed jakog grmljavinskog nevremena te kiše, vatrogasci su zbog sigurnosti povučeni s požarišta u 21:45 sati, a tijekom jutra će se ponovo vratiti i eventualno po potrebi nastaviti saniranje rubnih dijelova požara.

JVP Mljet je danas u 11,30 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Sobra. Gori borova šuma, a na terenu je 7 vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Mljet te 10 pripadnika PP NOS OSRH.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene