Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključ raspetljavanja afere

Kutle tajni vlasnik dionica Podravke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Kutle u svojim rukama drži 1890 Fiminih dionica. U Fiminom su vlasništvu i dionice aferom pogođene Podravke.

U rukama Miroslava Kutlea, 'hrvatskog kralja privatizacije', navodno se nalazi ključ za raspetljavanje najveće korupcijske afere u državi odnosno afere Podravka. Zbog iste je afere uhićen bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a špekulira se da je saznanja morao imati i bivši premijer Ivo Sanader. Podravka je već mjesecima pod istragom DORH-a i USKOK-a.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao''

>> Mimović ekskluzivno: Kutle nema veze s našim odlukama

Da je sve u Kutleovim rukama pokazuje dokument kojeg posjeduje Večernji list. Prema tome dokumentu Kutle drži većinski paket dionica varaždinske Fima Grupe, u čijem su posjedu i Podravkine dionice na Malti. Radi se o tajnom dioničarskom ugovoru kojeg je Kutle potpisao 15. prosinca 2008. s Dubravkom Žgancem iz Varaždina, koji je suvlasnik Fime.

Kutle i Žganec imaju odlučujući utjecaj na poslovanje te firme, no također se iz ugovora može vidjeti da je Kutle nadređen i određuje 'pravila igre', piše Večernji list.  Žganec je vlasnik 306 redovnih dionica Fima grupe odnosno 7,29 posto Fimina temeljnog kapitala. Kutle pak je 100-postotni vlasnik u društvima Eptimas AG iz Švicarske te Febas Establishment iz Lihtenštajna, koja drže 1680 Fiminih dionica, a kao privatna osoba vlasnik je još 210 Fiminih dionica odnosno 5 posto temeljnog kapitala, koje za njega, na temelju nespomenutog ugovornog ili nekog drugog odnosa, drži Milan Horvat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene