Lovro Kuščević (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Lovro Kuščević (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Snimke na Katastar.hr-u i Google Earthu otkrivaju da je Lovro Kuščević jedini profitirao od prenamjena staja u kuće 2011. i 2015. u šumovitom predjelu Nerežišća dok je bio načelnik općine.


Na internetskoj stranici Općine Nerežišća nađeni su zapisnici sa sjednica Općinskog vijeća iz kojih proizlazi da je Kuščević dvije godine nakon što se izuzeo, od kolovoza 2013. redovito obrazlagao prijedlog II. izmjena Prostornog plana, govoreći tada, što i sadašnji načelnik općine Svemir Obilinović, o značajnim razvojnim mogućnostima koje im donose izmjene plana.

Vezani članci Povjerenstvo za odlucivanje o sukobu interesa (Foto:Pixsell,Igor Kralj) Premijer Plenković ponovno na dnevnom redu Povjerenstva za sukob interesa: Vjenčanog kuma predložio je za veleposlanika Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tisuću kuna mjesečno: Kuščević će dobiti naknadu za odvojeni život

No i tada, kao i danas, Kuščević je šutio o tomu što njemu osobno donosi taj plan, piše Večernji list.

Kuščević je javnosti, a pretpostavlja se i premijeru, prešutio da je na toj sjednici obrazlagao čak i prijedlog Rješenja o ispravci greške u II. izmjenama Prostornog plana uređenja Nerežišća.

Osobno je od vijećnika tražio da se omogući prenamjena štala u stambene objekte na udaljenosti 200 metara od građevne zone. Osmero vijećnika jednoglasno je usvojilo i taj "ispravak" koji je Kuščeviću omogućio da "kokošinjac" u kojem je sugerirao da je držao perad i kuniće, prenamijeni u kuću, u koju se seli ljeti kako bi na zemljištu ispod tog svoju vilu s bazenom iznajmljivao turistima za 16.000 kuna tjedno.

Inače, ako je "kokošinjac" i postojao, na udaljenosti sto metara od njega mogao je smrdjeti jedino Kuščevićevoj obitelji i njegovim turistima, tako da je očigledno riječ o kompenzaciji koja je bila isključivo u Kuščevićevu interesu, ističe dnevnik.

Večernji piše i da je prethodno bila predviđena granica od 50 metara, ali Kuščevićeva štala ne bi zadovoljila te kriterije, a u obrazloženju odluke koju je predložio Kuščević navodi se kako su vijećnici HDZ-a inzistirali na obuhvatu do 200 metara. (Hina)