Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom Hadža

Kurbanbajramska poruka muftije Aziza ef. Hasanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović, uputio je u četvrtak kurbanbajramsku poruku u kojoj poziva da mir, sigurnost, poštivanje, međusobno uvažavanje i zajedništvo uvijek budu odlika našeg društva.

Muftija Aziz ef. Hasanović, koji Kurban-bajram dočekuje u Meki, gdje zajedno s preko dva milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta obavlja petu temeljnu islamsku dužnost hadž, u svojoj poruci ističe kako hadž, kao peti temelj vjere islama, ukazuje na ravnopravnost ljudi, potirući različitosti kao diskriminatorni element, veličajući ljudski život i njegovu zaštitu u svakoj prilici i na svakom mjestu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, arhiva (Foto: Dnevnik.hr) veliki blagdan Premijer Andrej Plenković čestitao Kurban-bajram: "Svima želim obilje mira i napretka" Slika nije dostupna Osvrt na izbore Poruka muslimanima povodom Kurban-bajrama

"Najvrjednije što postoji na ovom svijetu je čovjek, odnosno ljudski život i svijest o njegovu čuvanju po svaku cijenu moramo neumorno razvijati. Tomu nas i kurban uči, jer prinošenje žrtve služi da bi se ljudi međusobno povezali, jedni drugima približili kroz dijeljenje i međusobno pomaganje. Na današnji dan povedimo računa o onima koji su u potrebi kako bi i oni osjetili radost ovog velikog blagdana za muslimane te kako bismo svoje susjede i prijatelje, bez obzira na njihovu pripadnost, počastili i podijelili radost Kurban-bajrama. Na ovom svetom mjestu, u Meki, upućujem molbe Uzvišenom Stvoritelju da mir, sigurnost, poštivanje i međusobno uvažavanje te zajedništvo uvijek budu odlika našeg društva i da spriječi svakoga tko na bilo koji način pokuša narušiti zajednička postignuća", stoji u poruci.

U današnje vrijeme, ističe muftija Aziz ef. Hasanović, potrebno nam je više pozitivnih primjera, misli i inicijativa, jer u konačnici svi dijelimo istu sudbinu kao što je to bilo i u povijesti. "Neka nam iskustva budu vodilja da one koji šire mržnju i nesnošljivost ostanu sami u svome mraku, u mraku u kojemu ništa ne raste niti se razvija. Međutim, čvrsto sam uvjeren da je naše društvo uvijek bilo dovoljno snažno da se izbori sa svim iskušenjima i ne sumnjam da će tako biti i u budućnosti, a što je jamac razvoja i prospreiteta. Na kraju, u pozitivnom ozračju, želim uputiti iskrenu čestitku Bajram šerif mubarek olsun uz dovu/molbu za svakim dobrom svim ljudima ma gdje se nalazili!" stoji u kurbanbajramskoj poruci predsjednika Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene