Dio Kupske ulice urušio se zbog izvođenja građevinskih radova na izgradnji poslovne zgrade Hrvatske elektroprivrede (HEP) s podzemnom garažom i trafostanicom, objavila je danas zagrebačka policija.


Na kućnom broju 9 došlo je do djelomičnog urušavanja zgrade čiji su vanjski zidovi popucali, a zgrada je potom osigurana metalnim potpornim stupovima. Također je došlo do pucanja istočne betonske oplate iskopa gradilišta, te su kroz pukotine prodrle podzemne vode koje su se ulijevale u iskop, rečeno je na redovnoj konferenciji za novinare zagrebačke policije.

Vezani članci Slika nije dostupna Kupska na sudu: Optuženici rekli da nisu krivi Slika nije dostupna I godinu dana nakon urušavanja Kupske, krivci se još traže

>> Urušile se obiteljske kuće u centru Zagreba

Tijekom obavljanja očevida zbog pritiska vode urušila se navedena betonska oplata, nakon čega se urušio kolnik ulice i propao u iskop, a došlo je i do urušavanja metalnih potpornih stupova koji su osiguravali zid zgrade. Konačno su se urušili potkrovni dio i krovište zgrade.

Stanari Kupske ulice od kućnog broja 1 do 21 evakuirani su i smješteni u hostel, a noćas, sat iza ponoći, zbog opasnosti od odrona zemlje i pada građevinske dizalice evakuirano je i osam stanara Plitvičke ulice, od kućnog broja 20 do 26a, koji su smješteni kod prijatelja i rodbine. Ukupno je evakuirano 60-ak stanara.

Danas oko 11 sati evakuiran je i dio HEP-ove zgrade te jedna banka.

Dio Kupske ulice i jednokatnica urušile su se jučer poslijepodne, pri čemu nije bilo ozlijeđenih. Nakon toga je građevinska inspekcija zatvorila HEP-ovo gradilište na kojemu radove izvodi tvrtka "Tehnika".

Glasnogovornik (HEP) Radomir Milišić sinoć je izjavio kako se sumnja da su podzemne vode, koje su ispunile građevinsku jamu, uzrok urušavanja jednokatnice i nekoliko desetaka metara ceste u Kupskoj ulici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju