Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobiteli, kartice, naočale...

Serijski kradljivac harao po poznatoj hrvatskoj plaži i ukrao jednu godišnju plaću

Bačvice
Bačvice Foto: Paun Paunovic/Cropix
Splitska policija prijavila je 28-godišnjaka kojega sumnjiči da je nizom krađa na gradskoj plaži Bačvice, gdje je najčešće krao torbe s mobitelima, novcem i sunčanim naočalama, skupio plijen vrijedan više od 13.000 eura.

Splitska policija 28-godišnjaka tereti za 12 samostalnih krađa te još jednu koju je navodno počinio s 32-godišnjakom koji je također prijavljen.

Policija je priopćila da je serijski kradljivac od sredine lipnja do 18. kolovoza 2023. godine 12 puta samostalno i jedanput zajedno s 32-godišnjakom ukrao stvari s plaže kupačima koji bi ih ostavljali bez nadzora i to najčešće torbe u kojima bi se nalazili mobiteli, novac, sunčane naočale i dokumenti.

Kako doznajemo, 28-godišnjak je Splićanin.

U jednom slučaju s ukradenom bankovnom karticom pokušao je dignuti novac s bankomata pa je osumnjičen i za pokušaj računalne prijevare.

Pročitajte i ovo Ljudi u restoranu Povezane smrti Smrtonosni napitak iz restorana: Popili popularno piće pa umrli

"Počinjena materijalna šteta iznosi više od 13 tisuća eura, a protiv spomenutog dvojca slijedi podnošenje kaznenih prijava", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Kradljivac je ukrao više od 13.000 eura, što je godišnja hrvatska plaća. Naime, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj iznosila je za lipanj 1150 eura, što je na godišnjoj razini nominalno više za 12,4, a realno za 4,5 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene