Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz HDZ-a je stiglo priopćenje predsjednika Odbora za rad, Borisa Kunsta, koji proziva Vladu da ne drži do socijalnog dijaloga.


HDZ-ov Odbor za rad usprotivio se upućivanju u hitnu saborsku proceduru Prijedloga zakona o uskrati prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža, kojim se državnim i javnim službenicima ukida dodatak od 4, 8 i 10 posto.

Tomislav Karamarko: SDP je s Račanom bio razumniji!

Vezani članci Goran Marić O zdravstvenom stanju Gorana Marića oglasio se i HDZ, u bolnici ga posjetio ministar Vili Beroš Andrej Plenković Plenković: "Kad Butković ode u kafiće u kojima diskriminiraju članove HDZ-a, pozovite župana pa mu objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane"

Vlada nastavlja s nekorektnom praksom da s pozicije poslodavca pregovara i potpisuje kolektivne ugovore sa sindikatima, a potom te iste ugovore izigra s pozicije izvršne vlasti kroz donošenje novih zakona, stoji u priopćenju predsjednika HDZ-ova Odbora za rad Borisa Kunsta.

Upućivanjem u zakonodavnu proceduru spomenutog prijedloga Vlada je ponovno pokazala da ne drži do socijalnog dijaloga, kao ni do svojih potpisa na kolektivnim ugovorima.

Vlada jednostrano i bez pokušaja da kroz socijalni dijalog izmijeni važeći Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike i Dodatak II. toga ugovora pokušava izbjeći isplatu ugovorenih prava državnih službenika te istodobno smanjiti masu za isplatu plaća u 2014. za iznos uskraćenih prava, tvrdi Kunst.

Linić odbrusio HDZ-u: 'Imam previše posla da bi se bavio ovakvim zabavama!'

Odbor za rad HDZ-a zbog toga smatra da će država nakon sudskih postupaka zbog povrede kolektivnog ugovora morati isplatiti odštetu zaposlenicima u ukupnom iznosu većem od onog koji bi državni proračun kratkoročno uštedio. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook