Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transparency International Hrvatska

Kulturom po korupciji: Sličnost s hrvatskom situacijom je namjerna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Transparency International Hrvatska (TIH) pokrenuo je program Kulturom po korupciji kojim dodatno želi ukazati na štetnost korupcije i njene posljedice.

Prva aktivnost ovog programa nazvana 'Kinom po korupciji' održat će se u sklopu Motovun film festivala (MFF) gdje će francuskom filmu 'U početku' biti uručena tzv. Nepotkupljiva nagrada, kazao je predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović. Film 'U početku' (A l'origine), koji je redatelj Xavier Giannoli snimio 2009. prikazan je u službenoj konkurenciji Festivala u Cannesu, a govori o sitnom kriminalcu koji je izmislio izgradnju autoputa kako bi od zainteresiranih poduzetnika u francuskoj provinciji primao mito.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'HDZ do sada potrošio dvostruko više nego SDP' Slika nije dostupna TIH o korupciji u Hrvatskoj: Nikad bolje!

'Svaka sličnost s hrvatskom situacijom apsolutno je namjerna', dodao je Petrović. Direktor MFF-a Igor Mirković kazao je da će film biti prikazan prvu festivalsku večer 26. srpnja, u namjeri da se 'doprinese društvenoj svijesti i općem dobru'. Dodao je i da je 'Nepotkupljiva nagrada' nasljednik nagrade za najbolji film koji tematizira i potiče zaštitu ljudskih prava.

'Ove smo godine željeli biti malo primjenjiviji, a korupciju smo prepoznali kao ozbiljan problem ovog društva', pojasnio je Mirković. TIH će tijekom idućih nekoliko tjedana nagrađeni film promovirati kroz ogranke Transparency Internationala te zajedno s MFF-om organizirati projekcije u većim hrvatskim gradovima. U planu je i organiziranje programa 'Koncertom po korupciji' te 'Kistom po korupciji' u kojima bi se borbu protiv korupcije promoviralo kroz glazbenu i likovnu umjetnost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene