U 2016. godini ugašeno je 360 obrta. I to je još dobro, jer u prethodnim godinama nestajalo ih je i do 3000. Nova TV je danas posjetila obrt star više od 100 godina - kultnu brijačnicu u Dubrovniku, jedno od najposebnijih mjesta unutar zidina.


70-godišnji Hrvoje Čikato posao je naslijedio od oca. Frizerski salon i brijačnica na istom su mjestu čitavo stoljeće.

Vezani članci Nicolas Cage i Pedro Pascal Nicolas Cage i Pedro Pascal snimaju film u Dubrovniku, fotografi ih uhvatili u napetim scenama! Mike Pompeo i Andrej Plenković Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u"

"Ja i moj pape. Ja radim više od 50 godina. Guram pomalo, mučim se i radim, još mogu".

Cijena brijanja i šišanja ide prema veličini glave, reći će u šali. Ali posao je vrlo ozbiljan s britvom u ruci. Tajna uspjeha - biti majstor od zanata i imati vjerne mušterije.

''Stara, popularna, dobar je meštar, dobra atmosfera. Puno razloga", kaže Goran.

"Vi dajete dnevne vijesti, a ja ovdje znam što će biti u budućnosti. Ovdje se sve zna što će biti. I prošlost unazad 70-80 godina. Imam sve vijesti čim uđem na vrata", kaže Mirko.

Kultno mjesto unutar zidina atrakcija je i za turiste.

"Non stop oni slikaju. Onda ja samo vičem -Yes Yes", kaže dubrovački brico.

"Kod nas ovakvih mjesta više uopće nema, ovo je zbilja unikatno", oduševljen je Amerikanac Jerry.

Bilo je ovdje i poznatih lica.

"I Richard Gere je bio. Evo tu je slika na vratima. Jednostavan čovjek, dobar. I jedan savjetnik od Obame koji se tu vjenčao", kaže g. Čikato.

U ovoj Ulici od Puča prije rata bilo je 30-ak obrtnika, danas ih je tek četvero. Rijetki primjerici vrijedni divljenja. Gospodin Čikato dokaz je da se može - uz pokoji poticaj, trud i volju.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr