Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuljiš: Politički pokrovitelj cijele ove situacije je Ured predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 350 prosvjednika s Markova je trga Vladi poručilo da neće više trpjeti nasilje nad novinarima. Reakcija je to na nedavno brutalno premlaćivanje novinara Dušana Miljuša, koji godinama prati kriminalnu scenu. Jučer je pušten iz bolnice, a čuva ga policija.

U emisiji '10 do 8' povodom tog prosvjeda gostovao je novinar i publicist Denis Kuljiš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon struje poskupljuje i plin? Slika nije dostupna Video: Opasnosti dijeta ili kako zapravo postići i održati liniju

On smatra da je vrlo lako detektirati napadače na Miljuša. To su, prema njemu, pripadnici zagrebačkog podzemlja, kriminalnog miljea za koji se, kaže Kuljiš, pogrešno smatra da se radi o nekakvoj 'hobotnici' koja ima svoje prste svuda.

- To je grupa od nekih 200 ljudi, 5 'familija', organizacija, i to policija zna, kaže Kuljiš.

Na pitanje zašto onda policija ne učini nešto po tom pitanju, Kuljiš je rekao da je policija politički blokirana.

- Ona ne može djelovati jer ima političko pokroviteljstvo od strane Predsjedničkih dvora i svojih partnera u zagrebačkoj Gradskoj vijećnici (zagrebačka uprava povezana je s kriminalom, pogotovo u segmentu građevinskih poslova, i to svi znaju, smatra Kuljiš), rekao je Kuljiš dodavši da u tome sudjeluju i obavještajne službe jer tu, kaže, imamo jednu transmisiju od samog vrha do samog dna.

Na izravno pitanje tko je onda pokrovitelj čitave ove situacije, Kuljiš je rekao da je to Ured predsjednika.

- Ne mogu reći da je to sam predsjednik Stjepan Mesić, da on sjedi s nekim i nešto dogovara, kaže Kuljiš, no dodaje da zna da su njegov bivši šef Ureda i bivši šef obavještajne službe, nad kojim je imao ingerenciju, sjedili na kolegijima jednog lista i sa šefom mafije i dogovarali što će u njemu izaći.

Kuljiš kao krajnji cilj napada na novinare vidi želju da se kontrolira percepcija, a napad na novinara vidi kao oblik zastrašivanja cijelog društva koje se želi prisiliti da živi pod tom presijom.

- No, ovaj je prosvjed dokaz da se društvo protiv toga buni, ono se buni protiv 'mira' koji su uspostavile kriminalne i političke strukture koje se, smatra Kuljiš, potpomažu.

Više o svemu u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene