Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeren u svoju pobjedu

Kujundžić: Samo Josipović ne može poručivati 'ne zna, ne može, neće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika Republike Milan Kujundžić poručio je danas aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću kako samo on nema pravo poručivati 'ne zna, ne može, neće', jer u pet godina predsjedničkog mandata ništa nije napravio.

"Josipović pet godina ništa nije napravio i on nema moralno pravo takvo što reći, još manje kandidirati se za novog predsjednika Republike", izjavio je Kujundžić na Josipovićevu ocjenu programa HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički izbori '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost' Slika nije dostupna Interaktivna karta OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

Kujundžić, koji za Josipovića kaže da je "predsjednik na odlasku", ističe da hipotetski svatko, osim Josipovića, može reći 'ne zna, ne može, neće'.

Samo on nema to pravo, jer je kao predsjednik dokazao da uistinu ne zna, ne može i nadasve neće, ocijenio je Kujundžić nakon sjednice Glavnog stana HSP-a, stranke koja ga podupire u pokušaju da osvoji mandat predsjednika države.

Josipović odlikovao pripadnike 204. vukovarske brigade

Kujundžić je zahvalio HSP-u, njegovim članovima, te hrvatskom narodu na "stalno rastućoj potpori". "Stvara se klima, Hrvatska će za dva mjeseca imati drugog predsjednika", kaže Kujundžić.

Za predsjednički program Grabar Kitarović kaže da ne zvuči loše, ali da će se kad krene kampanja vidjeti "ima li snage, vjerodostojnosti i slobode provesti ga".

HSP podržava Kujundžića jer ga smatra istinskim kandidatom hrvatskog naroda, neovisnog od bilo kakvih interesnih skupina ili međunarodnih institucija, objasnio je predsjendik HSP-a Danijel Srb.

Profesor Kujundžić, kaže Srb, čitav je radni vijek svjedočio i profesionalnim djelovanjem i osobnim životom kako hrvatski domoljub treba djelovati kao običan građanin.

Stav je HSP-a da osoba koja će obnašati dužnost predsjednika Republike treba biti osoba iz hrvatskog naroda, posve neovisna o stranačkim, nestranačkim, institucionalnim interesima, jer jedino tako istinski može zastupati stvarne interese hrvatskog naroda i države, poručio je Srb.

Kujundžić: u Vukovaru i Kninu ne smije biti podjela

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić poručio je u subotu kako na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. ne smije biti podjela i dvije Kolone sjećanja već da tamo hrvatski narod treba biti zajedno.

"U Vukovar idem, a samo u Vukovaru i Kninu ne smiju biti dvije kolone. Sve drugo je demokratski jer je normalno da smo različiti, ali u Vukovaru i Kninu ne smiju biti dvije kolone već tamo hrvatski narod treba biti zajedno i tamo se ne smijemo dijeliti", rekao je Kujundžić novinarima na Cvjetnom trgu upitan hoće li ići u Vukovar i misli da će tamo trebaju biti dvije kolone.

Izrazio je nadu da će obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. proći kako treba, odnosno da je, kako je rekao, u sjećanju na žrtvu Vukovara cijeli hrvatski narod zajedno te da tamo "nema političara ni stranaka".

Upitan što misli o poruci Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da 18. studenoga, tijekom komemorativne svečanosti obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koja tradicionalno započinje programom u krugu vukovarske Opće bolnice, oni neće ulaziti u krug bolnice, Kujundžić je odgovorio da je u utorak Stožeru i svim Hrvatima biti zajedno, a ne dijeliti se po bilo kojoj osnovi. "U srijedu se možemo dijeliti i demokratski raspravljati o svemu", kazao je.

Kujundžić je negativno odgovorio na pitanje je li u kontaktu s drugim predsjedničkim kandidatima. "Kolindu Grabar Kitarović nisam sreo, a Ivu Josipovića sam sreo na Mirogoju na Dan mrtvih i pozvao ga da se prestane skrivati te da počnemo zajedno izlaziti pred hrvatski narod i novinare i sučeljavati se pa neka bolji pobijedi", rekao je napomenuvši da sa drugim predsjedničkim kandidatima nema nikakav dogovor za Vukovar.

Istaknuo je kako se za Vukovar "dogovara samo s hrvatskim narodom i sa pijetetom žrtve Vukovara" a ne sa političarima. Napominjući kako je u Vukovaru bio više puta Kujundžić je podsjetio da prošle godine, kada je čuo što se sprema, odustao od posjete tom gradu na datum njegova pada.

Na pitanje o teškoj socijalnoj situaciji i sve većem siromaštvu građana istaknuo je da je siromaštvo jedan od velikih problema u zemlji s kojim se svatko u Hrvatskoj treba hitno suočiti, a posebno Vlada. "Zato bi bilo dobro da sadašnja Vlada što prije odstupi, raspišu se izbori te da se što prije zaustavi agonija i Hrvatska pokuša razvijati u pozitivnom smislu", kazao je Kujundžić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene