Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pun optimizma

Kujundžić: Na idućim izborima HDZ-a sigurno pobjeđujem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Kujundžić početkom godine bio je samo običan član HDZ-a, a u nedjelju mu je malo nedostajalo da postane predsjednik stranke.

Tomislav Karamarko dobio je u drugom izbornom krugu 111 glasova više nego Kujundžić, što znači da je razliku napravilo 56 izaslaničkih glasova koji su otišli na stranu izabranog predsjednika, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Karamarko je u play offu svoj rezultat iz prvog kruga povećao za samo 123 glasa, dok je Kujundžić napredovao za čak 327 glasova. Sve je to utjecalo na optimizam ravnatelja KB-a Dubrava.

'Da su prije tri dana o predsjedniku HDZ-a mogli odlučivati svi članovi stranke, ja bih sigurno pobijedio. I u ovakvom izaslaničkom sustavu odnio bih pobjedu u drugom krugu da njih dvjestotinjak nije otišlo iz dvorane, pa nisu glasovali. Briljantno su odigrali tu igru, tako da sabor traje unedogled, računajući da će se izaslanici osuti. Svaka im čast, dobili su ovu rundu, ali ništa nije gotovo', rekao nam je jučer Kujundžić.

>> Kujundžić: Kosor i Karamarko kriju se od naroda pa neće na TV

Dodao je kako je ozbiljno shvatio Karamarkovu najavu s izbornog sabora da će već iduće godine, nakon lokalnih izbora u Hrvatskoj, organizirati nove izbore za predsjednika stranke i to prema modelu "jedan član, jedan glas".

'Karamarko ima moralnu obvezu raspisati nove izbore. Sam je to rekao. Mora to učiniti zbog HDZ-a i hrvatskog naroda. Jedino ako održi svoje obećanje i demokratizira stranku, zauzet će pozitivno mjesto u hrvatskoj povijesti. Ja ću se, naravno, opet kandidirati za predsjednika HDZ-a i na idućim izborima sigurno pobjeđujem', poručio je Milan Kujundžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene