Damir Krstičević i Andrej Planković
Damir Krstičević i Andrej Planković Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Šef stožera aktualnog predsjednika HDZ-a bit će Damir Krstičević.


Ministar obrane Damir Krstičević bit će na čelu izbornog stožera premijera Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima koje će HDZ održati 15. ožujka, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Vezani članci Davor Filipović HDZ-ovci zaratili na Facebooku. Filipović čestitao stranačkom kolegi na pobjedi pa ga prozvao zbog kritika Andrej Plenković Plenković o neslaganju u HDZ-u i suradnji s Čačićem: "Nismo ni milimetra iznevjerili ono zbog čega smo si na početku dali ruku"

Krstičević se zbog toga neće kandidirati ni za jednu od ukupno šest funkcija (predsjednik stranke, zamjenik i četiri potpredsjednika). "Iako se neću kandidirati ni za jednu od tih šest pozicija koje se biraju neposredno, dajem punu podršku kandidaturi Andreja Plenkovića. Pomoći ću mu na sve načine da osvoji još jedan četverogodišnji mandat. Vodio sam njegovu unutarstranačku kampanju prije četiri godine kada je prvi put izabran za šefa HDZ-a, a bit ću direktor Plenkovićeve kampanje i na ovim izborima", rekao je Krstičević za Jutarnji list.

"Imamo puno jakih i kvalitetnih ljudi u krugu onih koji podržavaju Plenkovićevu kandidaturu za još jedan mandat na čelu stranke. Istina je da se ozbiljno razgovara s Ivanom Anušićem, a tu je još nekoliko jakih imena koja bi mogla biti naši kandidati za potpredsjednike", rekao je bliski suradnik šefa HDZ-a.

"Jedan od njih sigurno je i Oleg Butković... Sigurno računamo i na ljude koji već četiri godine čine najuži krug Plenkovićevih suradnika poput Gorana Jandrokovića. Vidjet ćemo koji su njegovi planovi, a ne bi me čudilo da on ostane glavni tajnik stranke i iduće četiri godine", kaže isti izvor, a piše Jutarnji list u ponedjeljak. (Hina)