Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Krivotvorenim liječničkim receptima u 43 navrata kupovala lijekove

Nestašica lijekova: Ilustracija - 3
Nestašica lijekova: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Veći broj liječničkih recepata krivotvorila je 43-godišnjakinja te njima u 43 navrata kupovala lijekove u ljekarnama na području Karlovačke županije, zbog čega ju je policija kazneno prijavila za krivotvorenje isprava.

Karlovačka policija u ponedjeljak je priopćila kako 43-godišnjakinju sumnjiči da je više recepata krivotvorenjem izradila od prosinca prošle do kraja veljače ove godine te ih u ljekarnama koristila kao prave.

Prijavljena je za kazneno djelo krivotvorenja isprava i protiv nje je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnesena kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Krivotvorene kovanice kuna i eura - 5 poziva na oprez HNB se oglasio o krivotvorenim novčanicama, provjerite koji je lažni novac najčešći

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Provjerite svoje novčanike: Policija upozorila na krivotvorene novčanice, poznato u kojem iznosu

Prema Kaznenom zakonu, kaznom zatvora do tri godine kaznit će se onaj tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava, kao i osoba koja takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu.

Ista kazna prijeti i onome tko obmane drugoga o sadržaju kakve isprave i stavi svoj potpis na tu ispravu, držeći da se potpisuje pod kakvu drugu ispravu ili pod kakav drugi sadržaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene