Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro na hrvatsko sudstvo

Beljak o sucu koji je Kristiana poslao u zatvor: "To je sramotna presuda zbog koje on mora biti procesuiran"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je u petak da splitski sudac koji je bolesnu osobu umjesto u bolnicu poslao u zatvor više ne može donositi nikakve odluke i mora biti procesuiran.

"Slučaj u kojem je sudac praktički napravio ubojstvo iz nehaja poslavši osobu koja je mentalno hendikipirana u zatvor umjesto u bolnicu mora završiti tako da taj sudac više ne može donositi nikakve odluke", rekao je Beljak referirajući se na slučaj Kristiana Vukasovića (18), koji je ovog ljeta umro u splitskoj bolnici u koju je doveden iz zatvora.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin KOALICIJA ZA BOLJU HRVATSKU Pao je važan dogovor, SDP s ovih devet stranaka ide na izbore: "Dosta je HDZ-a" Krešo Beljak i Stjepan Kovač pregovara i s drugima Beljak u HSS primio političara optuženog za lažiranje prijetnji smrću: "Dobili smo značajno pojačanje"

Predsjednik HSS-a ističe da nijedan narod, ponajmanje hrvatski, nije zaslužio suce koji će procesuirati i u kazneni sustav trpati ljude koji su za bolnicu. "To je, koliko znam, zadnji radio Adolf Hitler. Taj sudac mora imati ime i prezime i mora biti procesuiran", kazao je Beljak, koji je vrlo kritičan prema cjelokupnom hrvatskom sudstvu. "Ovo što se događa, ove sramotne presude, to ismijavanje zdravoj pameti jednostavno više ne vodi nikuda", istaknuo je i zajamčio da će HSS-u, bude li nakon izbora u poziciji odlučivati, jedna od prvih stvari biti "temeljito provjetravanje hrvatskog sudskog sustava".

Pavić mora podnijeti ostavku

Ministra Marka Pavića prozvao je da se nakon propasti mirovinske reforme sakrio "kao miš u rupu" te da je, po nekim izračunima, potrošio čak osam milijuna za kampanju u kojoj je hvalio tu reformu. "To znači da je taj novac bačen u vjetar, potrošen uzalud i za to netko mora odgovarati", poručio je Beljak pozivajući Pavića na ostavku.

Upitan koliko najavljeni prosvjed u Vukovaru ima smisla ili je to obračun unutar HDZ-a, kazao je kako ne bi komentirao sukobe u drugim strankama, s tim da HDZ ne smatra strankom, nego "uhljebničkom sektom". Budite uvjereni da se oni, kad budu trebali dijeliti plijen, neće posvađati do te mjere da nestanu, iako bih volio da je tako, izjavio je Beljak.

Ustvrdio je i kako nikad nije bilo svađe između njega i zastupnice Ane-Marije Petin, da su sve svađe u HSS-u orkestrirane od HDZ-a, te da je sada kad se HDZ-ovci svađaju manje svađa u HSS-u. Za četvrti krug porezne reforme kaže da nije prava reforma, nego mijenjanje poreznih stupaca na štetu lokalne uprave. "Ja sam već prije rekao da ministar Marić nije nikakav političar, nego je računovođa. Hrvatska od ovakve reforme dugoročno neće imati koristi", zaključio je.

Oglasila se Udruga hrvatskih sudova

Povodom izjava i napisa veznih za pojedina postupanja ili odluke sudova, Udruga hrvatskih sudova kratko je priopćila: "Udruga hrvatskih sudaca primjećuje da se opet pojavila epidemija izjava i medijskih komentara kojima se površno i bez osnovnog znanja o pravilima postupka, a osobito bez znanja o svim važnim činjenicama iz pojedinih postupaka, komentiraju postupci ili odluke sudova.

Takve izjave i medijski komentari kojima se omalovažava vrijedan rad sudaca i u postupcima koji su u tijeku ne doprinose atmosferi vladavine prava i poštivanju trodiobe vlasti". (Hina,M.V.)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene