Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr)
Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da njegovi izvori kažu da ćemo na prijevremene parlamentarne izbore, i to 5. siječnja 2020. Čelnik HDZ-ova Kluba Branko Bačić odgovara da su spremni na sve, ali da je većina stabilna.


Uoči sutrašnje rasprave o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, čelnik HSS-a Krešo Beljak rekao je da je moguće da netko preko Kujundžićevih leđa okrene leđa premijeru Andreju Plenkoviću. ''Glasanje o povjerenju Kujundžiću može se pretvoriti u glasanje o povjerenju Vladi'', rekao je i dodao da bi sutra mogao biti dan D za Hrvatsku.

Vezani članci Branko Bačić i Mislav Bago - 1 Bačić brani Božinovića: "Želio je poslati jasnu poruku da je Stožer stručno tijelo i da oni ne odgovaraju na politička pitanja" Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Bačić komentirao tvrdnje oporbe da vladajući žele svojevoljno odgoditi parlamentarne izbore

Komentirajući HNS-ove zahtjeve za povećanjem plaća u prosvjeti, Beljak je rekao da se na Plenkovićevu mjestu ne bi previše oslonio na većinu. ''Oni su izdajice. Tko jednom izda, izdat će ponovo. Ovisiti o onima koji su izdali svoje birače govori da su Plenkoviću daske jako skliske. Već dvije i pol godine je takva situacija. Nikada se ne zna što se događa u glavama ljudi koji su jednom već izdali... Prema mojim informacijama bit će izvanredni izbori, i to 5. siječnja. Bili ili ne bili, bit će za godinu dana, izbori se približavaju.", rekao je Beljak za N1.

Dodao je da su HSS i partneri spremni za izbore.

HNS-ovac Predrag Štromar najavio je da će HNS na izbore izići samostalno. ''Kad će izbori biti, bit će, hoće li biti u siječnju ili rujnu iduće godine, mi ćemo ići sami na izbore'' rekao je potpredsjednik Vlade uvjeren u uspjeh HNS-a na temelju rezultata zadnje dvije i pol godine, ''Teško je bilo ući u ovu Vladu, ali smo imali svoj cilj. Cilj se ostvaruje. Puno će lakše biti izaći nego ući'', zaključio je Štromar.

''Ići ćemo na izbore kad HDZ odluči'', rekao je predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić. Rekao je da za nekoliko dana ulazimo u četvrtu godinu mandata pa da, kad god bili, neće biti izvanredni. ''Mi smo spremni za sve scenarije. Ako bude potrebno ići na izbore, ići ćemo na izbore, ali radimo na tome da odradimo mandat do kraja'', kaže Bačić. Rekao je da ćemo u petak, na glasanju o Kujundžiću, moći vidjeti koliku imaju većinu. ''Vladajuća većina je stabilna. Hoće li biti 82 za ili 81, ovisi o tome tko će sve biti u Saboru u petak'', zaključio je Bačić.