Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeni pregovori

Krešimir Sever: Dvostrani pregovori o ZOR-u više ne vode ničemu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca nastavili su pregovarati o prijedlogu izmjena Zakona o radu, koji se nalazi između dva saborska čitanja.

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nastavljeni su u utorak tripatitni pregovori predstavnika Vlade, poslodavaca i sindikata o prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR), nakon što razgovori sindikata i poslodavaca u protekla dva tjedna nisu dali rezultate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregovori o ZOR-u Sever: Taktika odugovlačenja smo već viđali Slika nije dostupna Novi tekst prijedloga Krešimir Sever: 'ZOR se ne donosi zbog dobrih poslodavaca, nego onih koji bi ga htjeli zlorabiti'

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević uoči sastanka je izjavio novinarima kako očekuje da umjesto jalovog pregovaranja socijalni partneri rješe sporna pitanja u ZOR-u, te da novi zakon bude rezultat socijalnog konsenzusa.

Rasprava o izmjeni ZOR-a: Nema dogovora između sindikata i HUP-a

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever ocijenio je pregovaranje na dosadašnji način neučinkovitim jer su se poslodavci pokazali kao 'apsolutno nevjerodostojan sugovornik'.

Optužio je Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP) da nije ispoštovala sve što je bilo dogovoreno tijekom pregovora o ZOR-u, dodavši kako dvostrani pregovori više ne vode ničemu jer u proteklih godinu dana nisu donijeli rezultata.

Sever je ustvrdio da je Hrvatski sabor svojim zaključkom obvezao Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i resornog ministra Miranda Mrsića na pronalaženje kompromisa sa sindikatima.

Prosvjednim maršom '8. mart - nećemo zaboraviti 8+8+8' kritizirale ZOR

'Smatramo da su potrebni dvostrani razgovori sindikata i ministra, a što će se Mrsić dogovoriti s poslodavcima više nas i nije puno briga jer su se pokazali neodgovornim', poručio je Sever.

Stajalište je poslodavaca da se zakonom dopusti sve, a podržavamo sindikate tamo gdje strahuju da bi radnici mogli biti zloupotrebljeni, rekao je predstavnik HUP-a Petar Lovrić.

Novi ZOR treba biti jasan, a svi koji ga ne poštuju su nam nelojalna konkurencija, rekao je Lovrić dodavši kako HUP želi da i radnici budu zaštićeni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene