Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže plin!

Krenulo uključivanje potrošača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska plinara Zagreb poslijepodne je na svom distribucijskom području krenula s uključivanjem tzv. nezaštićenih potrošača, a nakon što je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva ukinulo 5. i 6. stupanj smanjenja i obustave opskrbe plinom, doznaje se danas u Gradskoj plinari.

Sve raspoložive ekipe Gradske plinare Zagreb su na terenu i počele su s uključivanjem, a očekujemo da će cijeli posao potrajati tri-četiri dana, izjavio je glasnogovornik zagrebačke Gradske plinare Davor Šestan. Podsjeća pritom kako je uključivanje tehnički zahtjevniji posao, jer se prije uključivanja vrši provjera instalacija. Na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb mjerama 6. stupnja (obustava isporuke plina kupacima priključenim na distribucijski sustav, izuzev zaštićenih kupaca) bilo je obuhvaćeno više od 600 kupaca - 390 ih je bilo u obustavi, a 250 na tehnološkom minimumu, odnosno imali su plina dovoljno za hladni pogon, ali ne i za uredske prostore u zgradama i sl.

Pročitajte i ovo Ana Knežević, Udruga za zaštitu potrošača Goleme kazne Što napraviti kada naletimo na lažna sniženja, objašnjava Ana Knežević iz Udruge za zaštitu potrošača Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete

>> Rusija i Ukrajina potpisale 10-godišnji ugovor

>> Tvrtke nezadovoljne Vladinim mjerama, neće trpjeti gubitke 


Šestan ističe kako će se ponovno uključivanje potrošača vršiti prema redoslijedu koje je dalo Ministarstvo gospodarstva - opća industrija, potom uredi, poslovni objekti, uslužni, zabavno rekreacijski i slični objekti i trgovački objekti te kupci plina koji raspolažu zamjenskim energentom. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva danas je ukinulo mjere 5. i 6. stupanja smanjenja i obustave opskrbe plinom i uvelo 4. stupanj. To podrazumijeva ponovnu isporuku plina svim kupcima na distribucijskom sustavu koji se i nadalje trebaju pridržavati uputa operatera transportnog i distribucijskih sustava, naveli su iz Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene