Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro plin za Hrvatsku

Rusija i Ukrajina potpisale 10-godišnji ugovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski plinski div Gazprom i ukrajinska tvrtka Naftogaz potpisali su u Moskvi desetogodišnji ugovor o isporuci ruskog plina Ukrajini i o uvjetima njegova tranzita preko Ukrajine u Europu, kojima bi se trebao završiti dvotjedni plinski spor zbog kojeg je bez tog energenta ostao velik dio Europe.

Čelnici Gazproma i Naftogaza, Aleksej Miller i Oleh Dubina, potpisali su ugovore u nazočnosti premijera Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Julije Timošenko.

Pročitajte i ovo Raketiranje grada Kramatorsk 189. dan rata U okupiranoj regiji zbog alkohola došlo do krvoprolića: Pijani ruski vojnik ustrijelio dvojicu FSB-ovaca Slika nije dostupna Ništa od dogovora Ukrajina odbacila ruski prijedlog o cijeni plina

Ukrajinska premijerka izjavila je nakon potpisivanja da će ruski plin prema europskim potrošačima poteći čim plin stigne u Ukrajinu. 'Nastavit ćemo s tranzitom plina prema Europi čim stigne do ukrajinskog plinskog sustava. Neće biti odgoda', rekla je Timošenko novinarima na zajedničkoj konferenciji s ruskim premijerom Putinom. 

>> Tvrtke nezadovoljne Vladinim mjerama, neće trpjeti gubitke

>> Optimizam EK: 'Plina još nema, ali nema razloga da ne poteče'

>> Ukinuta redukcija za trgovačke centre

>> Rusija i Ukrajina dogovorile se oko plina

Putin je rekao kako je ruski Gazprom dobio naredbu da nastavi s isporukom plina za Europu preko Ukrajine u svim smjerovima. 'Gazprom je spreman ispuniti svakodnevne potrebe europskih potrošača plina', rekao je ruski premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene