Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 7 sati ujutro četiri remorkera, od kojih najsnažniji od njih David I. ima poteznu snagu od 70 tona, odsukavaju trajekta Marko Polo.


Trajekt Marko Polo, koji se u subotu oko 2 sata u noći nasukao  kraj otoka Sit u šibenskom akvatoriju, zahvaljujući remorkerima pomakao se za dva metra prema moru. 'Krenulo je, nadamo se da će danas trajekt biti odsukan', rekao je Joško Nikolić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe koja zajedno s Lučkom kapetanijom Zadra i Šibenika nadgleda odsukavanje. Na terenu su i minerske ekipe koje procjenjuju jel pametno minirati kako bi se napravio krater koji bi olakšao odsukavanje. 

Vezani članci Slika nije dostupna Marko Polo pomaknut za metar i pol Slika nije dostupna Rezultati alkotesta za nekoliko dana, izuzeta 'crna kutija'

>> FOTO: Nema pomaka na odsukavanju 'Marka Pola'

Nastavlja se istraga kojom će se utvrditi što je dovelo da nasukavanja trajekta, dugačkog 128,13 metara, 15 metara na obalu otoka. U sklopu istrage članovi posade su ispitani te su im uzeti uzroci krvi i poslani na alkotestiranje i vještačenje u Zadar, no rezultati će se znati tek za 12 dana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju