Krenula je isplata sredstava za štetu koju je prouzročila rujanska poplava u Ogulinu. Ukupno je predano više od 700 zahtjeva u vrijednosti većoj od 16 milijuna kuna, a iz državnog proračuna Ogulinu je dodijeljeno tek milijun i 800 tisuća kuna. Mještani Ogulina i dalje strepe od svake veće kiše i nadaju se što skorijoj izgradnji retencije koja im je jedino jamstvo za spas domova.


Jedino bi retencija mogla obraniti Ogulin od novih poplava. Njezina izgradnja je u planu no, dok ne bude gotova, Ogulinci nakon svake jače kiše strepe hoće li im voda prodrijeti u kuće.

Vezani članci Slika nije dostupna Vodeni val prošao Karlovac: "Situacija je pod kontrolom, nikakvih šteta ne bi trebalo biti" Slika nije dostupna Gradonačelnik Ogulina: "Ako bude potrebe, bit će i evakuacije, ali mislim da se voda čak neće izliti iz korita"

Dok strepe, obnova od rujanske poplave ne ide po planu. Naime, novca za sve štete neće biti dovoljno.

"Vlada je odobrila nešto manje od 12 posto od ukupnog iznosa, a ostatal će građani morati sami namiriti", govori Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina.

Retencija, koja je jedini spas, još uvijek je u fazi projektiranja i ishođenja građevinske dozvole. Ukoliko sve bude po planu, trebala bi biti izgrađena za tri godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr