Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Retencija jedini spas

Krenule isplate šteta nakon poplava u Ogulinu: Vlada odobrila manje od 12 posto od ukupnog iznosa

Krenula je isplata sredstava za štetu koju je prouzročila rujanska poplava u Ogulinu. Ukupno je predano više od 700 zahtjeva u vrijednosti većoj od 16 milijuna kuna, a iz državnog proračuna Ogulinu je dodijeljeno tek milijun i 800 tisuća kuna. Mještani Ogulina i dalje strepe od svake veće kiše i nadaju se što skorijoj izgradnji retencije koja im je jedino jamstvo za spas domova.

Jedino bi retencija mogla obraniti Ogulin od novih poplava. Njezina izgradnja je u planu no, dok ne bude gotova, Ogulinci nakon svake jače kiše strepe hoće li im voda prodrijeti u kuće.

Pročitajte i ovo Poplave u Keniji Kaos u Keniji FOTO Stotine tisuća ljudi evakuirano zbog poplava: "Nažalost, neke ćemo premjestiti i bez njihovog pristanka" Slika nije dostupna Idućih 48 sati kritično Poplavljeni krajevi strepe od obilne kiše: Meteoalarm izdao novo crveno upozorenje

Dok strepe, obnova od rujanske poplave ne ide po planu. Naime, novca za sve štete neće biti dovoljno.

"Vlada je odobrila nešto manje od 12 posto od ukupnog iznosa, a ostatal će građani morati sami namiriti", govori Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina.

Retencija, koja je jedini spas, još uvijek je u fazi projektiranja i ishođenja građevinske dozvole. Ukoliko sve bude po planu, trebala bi biti izgrađena za tri godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene