Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomašić poručila Đapiću

'Kreni Sanaderovim stopama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više istaknutih HSP-ovaca pozvalo je danas predsjednika stranke Antu Đapića da ode s te dužnosti te je zatražilo da se sazove izvanredni sabor, a bivša saborska zastupnica Ruža Tomašić poručila je Đapiću da pogleda što je Sanader učinio i da krene njegovim stopama.

'Hvalio se Đapić kako ga Sanader štiti, kako satima razgovaraju na telefon, pa mu poručujem da pogleda što je Sanader napravio i krene njegovim stopama', rekla je Tomašić na konferenciji za novinare u Splitu, dodajući kako je HSP s vremenom postao loša kopija HDZ-a. Naglasila je kako želi da HSP bude ponovno stranka na koju će biti ponosna, a sada je prisiljena hodati pognute glave jer se srami čovjeka koji stranku vodi. Stajalište članstva i vodstva HSP-a jest da su sve odluke koje je Anto Đapić sa, kako je rečeno, svojim poslušnicima donio posljednjih godinu dana nelegalne i samim tim ne vrijede, pa se upravo zato od njega traži trenutačnu i neopozivu ostavku. Osim njegove ostavke, traže i ostavku predsjedništva stranke zahtijevajući hitno konstituiranje Glavnog stana najkasnije do rujna te sazivanje izvanrednog sabora HSP-a do listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić: Sanaderu će biti bolje da ne ovisi o našem glasu Slika nije dostupna Đapić: Sanaderov govor pred UN-om neće ništa prominjeniti

Na konferenciji su, osim Ruže Tomašić (Dubrovačko-neretvanska županija), sudjelovali i Danijel Kotlar (Zadarska županija), dr. Ivan Kirin (Primorsko-goranska županija), Damir Jakeljić (Šibensko-kninska županija), Pero Čorić (Slavonija i Baranja), Ivan Tepeš (grad Zagreb i Zagrebačka županija) te Mirko Budimir (grad Split). Na konferenciji, sazvanoj u povodu, kako su rekli, provođenja političkog nasilja i terora Ante Đapića i njegovih poslušnika nad legalno izabranim stranačkim tijelima i dužnosnicima u Hrvatskoj, rečeno je da se u HSP-u trenutačno vodi 450 stegovnih postupaka, a istodobno je 700 članova isključeno zbog neposluha. Nije, istaknuli su, zanemariv ni broj onih pravaša koji nisu željeli dijeliti stranku s Đapićem pa su zbog njega izišli iz stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene