Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đapić: Sanaderov govor pred UN-om neće ništa prominjeniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik HSP-a Anto Đapić komentirao je sutrašnji odlazak premijera Vlade Ive Sanadera u New York gdje će na Općoj skupštini UN-a sudjelovati u raspravi o radu Haaškoga suda u protekloj godini. "Opća skupština nije mjesto gdje se odlučuje, već Vijeće sigurnosti", rekao je Đapić.

"Nije Opća skupština mjesto gdje se odlučuje o Haaškom sudu već Vijeće sigurnosti ", rekao je Đapić i ustvrdio da u New York nitko ne treba ići, ni predsjednik Stjepan Mesić, ni predsjednik Vlade Ivo Sanader, jer se govorom pred Općom skupštinom neće ionako ništa promijeniti, već će ga se iskoristiti u dnevno-političke svrhe.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Đapić je pritom ustvrdio da Sanader nema pravo sada govoriti o suđenjima hrvatskim generalima jer je, kako je istaknuo, na predizbornom skupu u Splitu govorio jedno, da bi potom potpisivao akcijske planove o hvatanju generala.

"Tako je mogao govoriti svatko - jedno u kampanji, drugo kada dođe na vlast", istaknuo je Đapić i ustvrdio da je priča o Haaškome sudu završena jer je hrvatska politika koja je dosad vođena prema tome sudu dovela do toga da je Hrvatska sve dala, "ne samo ljude već i dokumente koje nitko nije ni tražio".


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene