Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A gdje je HSS?

Kreće kampanja: SDP ne želi komentirati lokalne izbore, HDZ kritizira, Bandić prvi put ide sam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do lokalnih izbora više je od pola godine, no bitka za vlast u hrvatskim županijama, gradovima i općinama već traje. Kukuriku koalicija suočava se s problemima u Istri, ali i nosi teret negativnih poteza Vlade. Oporba, prvenstveno HDZ, od prvog testa novog stranačkog vodstva očekuje puno.

Vrući kesteni i tamburaši, a HDZ na okupu. Tradicionalna kestenijada prigoda je i za političke poruke. 'Oni su doista, blago reći, loši, oni su neartikulirani kako bi rekao Milanović, nefokusirani, ali to nije dovoljno kao što nije dovoljno živjeti na lošem radu prethodnika', rekao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

Kad kaže oni misli na SDP. Ta stranka šuti, na temu lokalnih izbora na naša pitanja nisu željeli odgovarati. Ne žele pričati ni o problemu s koalicijskim partnerom IDS-om, ali ni o svojim stranačkim kolegama koji se protive dijelu vladine politike. No govore njihovi partneri HNS stranka na vlasti s najnižim rejtingom unutar koalicije. Stranka koju vodi Čačić jedan od najnegativnije ocijenjenih ministara u Vladi.

'Veći je teret imati nesposobnu HDZ-ovu vlast iza sebe i ići na lokalne izbore s autoritetom za koji se nadaš da će ti pomoć i s ovom vladom i ovim autoritetom', rekao je HNS-ov ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

>> HSP na lokalne izbore ide samostalno

No u gradovima poput Zagreba HNS nema jakog kandidata. Suradnja s SDP-om čini se logična, ali ne sviđa im se koketiranje SDP-a s Laburistima. 'Oni se moraju artikulirati oformiti postati politička stranka, a ne mjehur od sapunice', rekao je Dragan Kovačević iz HNS-a.

Kovačević zaboravlja da su Laburisti samostalno osvojili 6 saborskih mjesta, a Milan Bandić prvi put u bitku za Zagreb ide samostalno. SDP-u velik je konkurent, no na nacionalnoj uspoređivat će se tek Kukuriku koalicija i HDZ. Koji unatoč novom vodstvu nosi teret postupka protiv Sanadera i stranke.

'Mi nikada nećemo pristati na kolektivnu krivicu, ovo nije lopovska stranka nije stranka kriminalaca pojedinci koji su ogrezli u to neka sada odgovaraju', rekao je Karamarko za kojeg su lokalni izbori veliki test, baš kao i za HSS, nekad jaku, a sada tek jedva prisutnu stranku. 'Situacija se popravlja mi se polako dižemo i vratit ćemo HSS tamo gdje mu je i mjesto', kaže predsjednik te stranke Branko Hrg.

Iako nas čekaju lokalni izbori teme koje će prevladavati zasigurno će biti nacionalne, pokretanja gospodarstva, otvaranje radnih mjesta i popravljanje uvjeta života građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene