Bio je ovo posljednji Božić za bivšeg predsjednika Stjepana Mesića u državnoj vili u Zagrebu.


Ministar Goran Marić u utorak kreće s procesom iseljenja Stjepana Mesića iz rezidencije, gdje su mu šest godina troškove plaćali porezni obveznici. Ponude za novi ured bivši predsjednik ima, a gdje će se useliti, još nije odlučio.

Vezani članci Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade (Foto: Dnevnik.hr) Plenković poslao svog predstojnika da pred novinarima govori o ostavci, ovaj "smijenio" krivog Gorana Goran Marić (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Afera samostan, vikendica, brat... Sve afere ministra u ostavci Gorana Marića

Sanaderova vlada omogućila je Stjepanu Mesiću pravo na ovu povlasticu, a Oreškovićeva ured ukinula, pa mu trajno ostaje samo tjelohranitelj.

Iz Mesićevog ureda doznajemo da će on prihvatiti poziv i da će proces iseljavanja brzo biti gotov. Ministar potvrđuje veliki interes za zgradu koja je, kaže, pogodna za brojne namjene.

"Postoje brojni korisnici koji su zainteresirani i kojima bi odgovarala ta zgrada. Uskoro ćemo odlučiti tko će biti korisnik te zgrade... Mesić kaže da je odluka posljedica fašizacije društva...Nemam potrebu komentirati gospodina Mesića", rekao je ministar Marić.

Bivšem predsjedniku smještaj su ponudili u Savezu antifašističkih boraca (SAB) čiji je počasni predsjednik.

"Predsjednik Mesić bio je kod nas prošli tjedan. Pogledao je prostor, odluka koju će donijeti je njegova. Nadam se da će to biti tijekom ovog tjedna. Bit ćemo u vezi, razgovarat ćemo, ako odluči da će biti kod nas - dobro je došao", poručuje Franjo Habulin, predsjednik SAB-a.

Stjepan Mesić više nema ured, ali država mu i dalje osigurava vozača i tjelohranitelja. Porezni obveznici to će plaćati oko dvjesto tisuća kuna godišnje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr