Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među 150 najutjecajnijih Arapa

Stigao KRALJ PLINA: Otkrio hoće li investirati u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S katarskim izaslanstvom došao je i čovjek kojeg se svrstava među 150 najutjecajnijih Arapa na svijetu - kralj plina Nasser Al-Jaidah.

Nasser Al-Jaidah, kralj plina i izvršni direktor Katar Petroleum Internationala, kojeg se svrstava među 150 najutjecajnijih Arapa na svijetu, stigao je s katarskim izaslanstvom koje je zaintersirano za ulaganje u LNG terminal u Omišlju na Krku. On je prvi je operativac jedne od najmoćnijih svjetskih naftnih i plinskih tvrtki - Katar petroleum internationala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snažne veze Država o kojoj ovise ekonomske prilike Europe i Azije financira Hamas stotinama milijuna dolara Slika nije dostupna (NE)VRIJEME LNG terminal na udaru orkanske bure, remorkeri pristigli u pomoć: ''Ako bude potrebno, brod ćemo usidriti''

U razgovoru samo za Novu TV, novinaru Daliboru Špadini otkrio je koliko su ozbiljne katarske namjere za sudjelovanje u projektu LNG terminala na Krku, koji bi u hrvatski proračun mogao donositi u do 2 milijarde kuna na godinu.

>>FOTO Bogati Katar potpisao ugovor s Hrvatskom

'Prilikom ovog posjeta primijetili smo pravu ozbiljnost hrvatske Vlade da zaista žele ići naprijed s projektom. Sada kad smo vidjeli lokaciju, ona je zaista na strateškoj poziciji i bilo bi vrlo važno kada bi se taj terminal izgradio. Ako postoji mogućnost transporta plina u ovaj dio svijeta, to mora biti s tog terminala', rekao je Nasser Al-Jaidah.

Rekao je i kako je cijelo pitanje zapravo pitanje ekonomskog i poslovnog modela na kojem će raditi zajedno s našom Vladom. 'Ne možemo reći da želimo investirati danas, ali ni da nećemo investirati. Rekli smo završimo studiju, ocijenimo studiju, a zatim možemo dalje, jer mi smo međunarodna kompanija i trebamo i želimo investirati', pojasnio je  Al-Jaidah.

'Moramo raditi zajedno sljedećih nekoliko mjeseci i nadam se da bi u prvoj četvrtini sljedeće godine mogli donijeti odluku o potencijalu investiranja u ovaj terminal. Mislim da će do ožujka, kako sam razumio, studija biti gotova i podržana od strane Europske komisije tako da ćemo tada imati priliku razgovarati s partnerima ovdje i vidjeti put prema naprijed', zaključno je rekao Al-Jaidah.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene