Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna suradnja

FOTO Bogati Katar potpisao ugovor s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korak naprijed u suradnji Katarom dogodio se jutros kada je ministar Ivan Vrdoljak potpisao sporazum o energetskoj suradnji.

U Zagreb je stiglo visoko izaslanstvo iz Katara predvođeno njihovim ministrom energetike. Ministar Mohammed Bin Saleh Al-Sada se sa svojim izaslanstvom jutros u Banskim dvorima sastao s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, a potpisali su Memorandum o suglasnosti u području energetske tehnologije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri velika projekta Vrdoljak otkrio kako bi Hrvatska mogla postati energetsko žarište regije Slika nije dostupna Čeka se novi susret Hoće li nakon pera proraditi i lopate?

Hoće li nakon pera proraditi i lopate?

Radi se o ugovoru o suradnji u energetici što je velik korak naprijed u suradnji sa zemljom koja je pokazala zanimanje za korištenje još neizgrađenog LNG terminala u Omišlju na Krku.

'Posjet visoke delegacije iz Katara je još jedan korak prema onome da Hrvatska želi biti energetsko čvorište regije. Visoka delegacija koja nas je posjetila potvrđuje to što ističemo kao veliki potencijal Hrvatske', rekao je ministar Vrdoljak.

Gospodarsko izaslanstvo Katara u Hrvatskoj je bilo i u lipnju kada su razgledali su zemljište u Omišlju predviđeno za gradnju LNG terminala. Ondje idu i danas pa je novinare zanimalo jesu li zainteresiran za ulaganje u izgradnju LNG terminala. 'Danas idemo na lokaciju, tamo će vidjeti sve parametre projekta, imamo timove za to pa ćemo razmotriti', rekao je katarski ministar Al-Sad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene