Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVP osudilo krađu zastave

'Krađa zastave s hrvatskog veleposlanstva pokušaj dizanja napetosti u regiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova je prioćilo da osuđuje skidanje zastave sa zgrade hrvatskog veleposlanstva, protumačivši to kao pokušaj dizanja napetosti u 'regiji'.

'Takvi postupci ne pomažu uspješnoj provedbi srbijanske državne politike, prioriteti koje su zaštita Srba u okružju i najbolji mogući odnosi sa susjedima', navedeno je u pripćenju ministarstva. Krađu hrvatske zastave sa zgrade hrvatskog veleposlanstva u Beogradu već su osudili i srbijanski predsjednik Boris Tadić te ministri unutarnjih poslova i obrane Ivica Dačić i Dragan Šutanovac.

Pročitajte i ovo Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo" Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu izrazilo je prosvjed srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova zbog krađe hrvatske zastave s prostora rezidencije, priopćilo je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Veleposlanstvo je izrazilo nezadovoljstvo zbog povrede najvišeg hrvatskog državnog simbola i zatražilo od mjerodavnih tijela da žurno reagiraju kako bi se primjereno zaštitili diplomatski objekti Republike Hrvatske u Beogradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene