Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kožnjak se ispričao, glasnogovornik podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak ispričao se u svoje ime i u ime gradskog poglavarstva generalu Mladenu Markaču i njegovoj obitelji na neugodnostima koje su doživjeli nakon božićnog lova na Bilogori te je obavijestio da je referent za odnose s javnošću podnio ostavku.

'Grad Virovitica nije organizator lova. Nisam lovac, nisam sudjelovao u lovu, a s obzirom na svoja vjerska uvjerenja ne bih ni mogao sudjelovati. Bio sam nazočan večeri nakon lova. Nisam znao za fotografiranje, nisam znao da je referent za odnose s javnošću napisao takvu vijest i da je novinskim redakcijama poslao fotografije', izjavio je Kožnjak. 

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> Sanadera sram pa se skriva od javnosti?

>> Slučaj Markač veliki minus za Hrvatsku

>> Ministar Kirin podnio ostavku

>> Mesić: Markaču se vjerojatno htjelo omogućiti da malo izađe na svježi zrak

Tvrdi da ne bi dopustio slanje takvih fotografija da je za to znao jer ne podržava lov te da je fotografije božićnog lova na Bilogori, na kojima je i haaški optuženik Mladen Markač, prvi put vidio na internetskim portalima.

Referent za odnose s javnošću Anđelko Ribić prati događaje u Virovitici za službenu gradsku internetsku stranicu, a vijesti šalje i na adrese brojnih redakcija u Hrvatskoj.

'Ovo je njegova velika greška koja, uvjeren sam, nije nastala namjerno. Zbog toga mi se ispričao i podnio ostavku na mjesto referenta za odnose s javnošću. Nespretnom reakcijom, kako je naveo, želio je zaštititi generala Markača i bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina', objasnio je gradonačelnik Kožnjak. Dodao je kako će Ribića premjestiti na novo radno mjesto odgovarajuće njegovoj stručnoj spremi.

Na novinarsko pitanje zašto o slučaju nije govorio ranije i zašto se skrivao od novinara, izjavio je kako javnim istupima nije želio nekomu napraviti još veću štetu te kako nije bilo namjere da se bilo što zataška.

Referent Anđelko Ribić uputio je priopćenje medijima u kojemu tvrdi da je fotografije koje je snimio 22. prosinca na dan održavanja lova, poslao medijima e-maliom bez znanja gradonačelnika i bez konzultiranja s bilo kim slijedeći, kako navodi, način na koji je lov pratio i prošle godine.

'Kada su se događaji počeli odvijati neželjenim pravcem, te kada sam shvatio moguće posljedice moje nesmotrenosti i neznanja, poslao sam svim medijima, u želji da umanjim nastalu štetu, ne po sebe, već za javne osobe kojima je ova vijest utjecala na živote, obavijest s tvrdnjom da su objavljene fotografije nastale prije četiri godine', priznaje Ribić.

Tvrdi i da je, kada je to pisao, 'bio svjestan činjenice da ni Ivica Kirin, a ni general Markač nisu imali pojma da će se sresti u tom lovu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene