Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Kovačević: Nedemokratske metode u HSP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika HSP-a Pero Kovačević optužio je danas stranački Organizacijski odbor s Pejom Trgovčevićem na čelu da nedemokratskim i nelegalnim sredstvima opstruira njegovu predsjedničku kampanju.

Kovačević se u telefonskom razgovoru Hini požalio da ga Organizacijski odbor, unatoč dogovoru na Glavnom stanu, ne izvješćuje o održavanju sjednica na kojima županijske organizacije stranke odlučuju čiju će predsjedničku kandidaturu poduprijeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šefica diplomacije prekršila zakon? Vesna Pusić: Ako ne uđemo u EU nećete dobiti mirovinu! Slika nije dostupna Nakon objave imovinske kartice Kaznena prijava protiv Domagoja Miloševića

Tvrdi i da vrh stranke poništava odluke kojima pojedine županijske organizacije podupiru njegovu kandidaturu zbog, kako je rekao, tobožnjih proceduralnih pogrješaka.

"Takav se slučaj dogodio u varaždinskoj županijskoj organizaciji, dok me u šibenskoj i zadarskoj opstruiraju nesazivanjem sjednica i nezvanjem ljudi za koje pretpostavljaju da su mi skloni", ustvrdio je.

Kazao je i da ga je stranački vrh razriješio s dužnosti povjerenika za Koprivničko-križevačku županiju, što smatra protustatutarnim, jer ga je, tvrdi, moglo opozvati isključivo stranačko Predsjedništvo. Predsjedništvo HSP-a je raspušteno u početku veljače, što Kovačević također smatra protustatutarnim.

"Bože sačuvaj da Organizacijski odbor ili ja osobno bilo koga minoriziramo ili ignoriramo", izjavio je Trgovčević, reagirajući na Kovačevićeve optužbe. Objasnio je da je odluka kojom je varaždinski HSP podupro Kovačevićevu kandidaturu donesena bez kvoruma.

"Glavni stan nije ni dogovorio da se predsjednički kandidati obraćaju županijskim organizacijima prije nego organizacije donesu odluku o potpori kandidatima i prije nego počne službena kampanja", rekao je Trgovčević.

Dodao je da je Kovačevića s mjesta povjerenika za Koprivničko-križevačku županiju razriješio predsjednik stranke Anto Đapić u skladu sa Statutom, jer Kovačević u godinu i pol dana, koliko je na toj dužnosti, nije ništa učinio.

Izborni sabor HSP-a 12. travnja trebao bi odlučiti tko će voditi stranku u idućem razdoblju. Sadašnjem predsjedniku Đapiću jedini protukandidat je Kovačević, no njegova će kandidatura biti valjana samo ako je do 11. ožujka podupru najmanje četiri županijske organizacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene