Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon analize ostataka

'Kosti nisu bile oštećene, ali sigurno nisu bile ni zakopane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcijom i DNK analizom posmrtnih ostataka Antonije Bilić, čiji su rezultati objavljeni sinoć, završen je posao Zavoda za sudsku medicinu. Kosti nisu pokazale tragove traume ili ozljeđivanja, a uzrok smrti ostaje nepoznat.

S obzirom na to da je riječ o relativno kratkom intervalu od 17 mjeseci, ostaci su bili dobro sačuvani tako da se analiza mogla brzo i ekspeditivno napraviti. No, jesu li kosti bile premještene ili nisu nemoguće je ustvrditi. Obdukcija i DNK analiza, koja je radi sigurnosti, rađena paralelno, sa zubima i kostima, otkrili su identitet. No ne i uzrok smrti. 'Kada nemamo ništa, napišemo da ne znamo uzrok smrti. tako je i sada jer nema nikakvog vidljivog traga prijeloma, ozljeđivanja ili slično', rekao je Davor Strinović, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu.

>> Tuga u Drniškom kraju: 'Ljudi iz cijele Hrvatske nude pomoć Antonijinoj obitelji'

Pročitajte i ovo Požar u osječkoj tvornici - 3 Državno odvjetništvo šuti Nešto je loše u zraku, zabrinuti su mještani: Zašto ni tri mjeseca nakon katastrofalnog požara u Osijeku nema novih informacija? Anne-Cécile Pinel (Foto: Nestali.hr) JE LI NAĐENA Anne-Cecile Pinel? Idućeg tjedna rezultati DNK analize ljudskih ostataka iz Tržića Tounjskog

Iz kostiju se pročitalo sve što se moglo. Nisu pronađene na jednom mjestu, nisu bile oštećene. No, zakopane sigurno nisu bile. Da jesu, uzrok smrti možda ne bi bio nepoznanica. 'Kad imamo čisti kostur možemo se bazirati samo na kostima. Ne možemo pogađati što je bilo iznad ili ispod njih, na mekim tkivima. Masa uzroka smrti je upravo na njima', objasnio je. Odjevni predmeti su bili toliko oštećeni i raspadnuti da tu nije bilo otisaka ili bilo kakvih tragova koji bi mogli pomoći.

Za to što kosti nisu pronađene na istom mjestu, profesor isključuje ljudsko djelovanje. Obdukcijom i DNK analizom posao Zavoda za sudsku medicinu je gotov, a posmrtne ostatke sada može preuzeti obitelj. Obitelj Bilić to bi trebala napraviti sljedeći tjedan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene