Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da joj je žao što je konzorcij Konstruktor izgubio posao izgradnje autoceste u Crnoj Gori, ali da je vlada u tom slučaju napravila sve što je mogla.


'Kao što znate, mi državna jamstva u onom klasičnom smislu nismo mogli dati. Na političkoj razini smo učinili ono što smo mogli. Žao mi je da tog posla nema, ali vladine odgovornosti u tom smislu nema niti jednog miligrama, niti jednog milimetra', rekla je Kosor nakon sastanka s čelnicima HSS-a u središnjici HDZ-a.

Vezani članci Koronavirus, Crna Gora COVID inspekcija u trgovačkim centrima: Sve gore stanje u susjednoj državi, na snagu stupio novi režim mjera Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman Grlić Radman o "srpskom svijetu": "To je poražena osvajačka politika"

Kosor je otkrila i da će jedna od važnijih tema današnjeg sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem biti dovršetak pregovora s EU. 'Upoznat ću predsjednika sa svime što je vlada do sada napravila, uključujući i potpisivanje arbitražnog sporazuma i rješavanje velikog pitanja, a to je bilo odvajanje rješavanja graničnog pitanja sa Slovenijom od pregovora', rekla je premijerka. Podsjetila je da je Hrvatska u posljednjih nekoliko mjeseci otvorila više poglavlja nego u četiri prethodne godine.

>> Savjet odbio jamstva: Propao posao stoljeća

>> Nakon gubitka posla u Crnoj Gori, dionice IGH u blokadi

Novinare je zanimalo i hoće li s predsjednikom govoriti o djelovanju paraobavještajne zajednice. 'Mi smo na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost dobili vrlo načelnu informaciju. Nemam predsjednika što izvijestiti o radu paraobavještajnih parainstitucija, moglo bi se to nazvati podzemljem definitivno, zato što ja u to nisam uključena', rekla je Kosor, ističući kako Hrvatska ima sigurnosne službe koje moraju biti depolitizirane i lišene bilo čijeg utjecaja te svoj posao raditi profesionalno. (Hina)