Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada učinila sve što je mogla

Kosor: Žao mi je što je Konstruktor izgubio posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da joj je žao što je konzorcij Konstruktor izgubio posao izgradnje autoceste u Crnoj Gori, ali da je vlada u tom slučaju napravila sve što je mogla.

'Kao što znate, mi državna jamstva u onom klasičnom smislu nismo mogli dati. Na političkoj razini smo učinili ono što smo mogli. Žao mi je da tog posla nema, ali vladine odgovornosti u tom smislu nema niti jednog miligrama, niti jednog milimetra', rekla je Kosor nakon sastanka s čelnicima HSS-a u središnjici HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija neuništivi humor "Malo duže trajao od zadnjeg seksa"; "Cijela se Juga probudila prije nas": Urnebesni komentari Crnogoraca nakon potresa Do Kwon uhićen u Crnoj Gori Terra-Luna projekt Crnogorci uhvatili prevaranta teškog 40 milijardi dolara: Kralja kriptovaluta izručit će Južnoj Koreji

Kosor je otkrila i da će jedna od važnijih tema današnjeg sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem biti dovršetak pregovora s EU. 'Upoznat ću predsjednika sa svime što je vlada do sada napravila, uključujući i potpisivanje arbitražnog sporazuma i rješavanje velikog pitanja, a to je bilo odvajanje rješavanja graničnog pitanja sa Slovenijom od pregovora', rekla je premijerka. Podsjetila je da je Hrvatska u posljednjih nekoliko mjeseci otvorila više poglavlja nego u četiri prethodne godine.

>> Savjet odbio jamstva: Propao posao stoljeća

>> Nakon gubitka posla u Crnoj Gori, dionice IGH u blokadi

Novinare je zanimalo i hoće li s predsjednikom govoriti o djelovanju paraobavještajne zajednice. 'Mi smo na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost dobili vrlo načelnu informaciju. Nemam predsjednika što izvijestiti o radu paraobavještajnih parainstitucija, moglo bi se to nazvati podzemljem definitivno, zato što ja u to nisam uključena', rekla je Kosor, ističući kako Hrvatska ima sigurnosne službe koje moraju biti depolitizirane i lišene bilo čijeg utjecaja te svoj posao raditi profesionalno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene