Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propast 'posla stoljeća'

Nakon gubitka posla u Crnoj Gori, dionice IGH u blokadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gubitak 'posla stoljeća' danas je dobio i burzovni epilog.

Gotovo četiri milijuna kuna, što je čak četvrtina redovitog prometa Zagrebačke burze, ostvarenih tijekom jučerašnje trgovine najveći je promet za dionice Instituta građevinarstva Hrvatske u posljednjih tjedan dan, piše Jutarnji list. Pojašnjava kako su jučer konce igre u rukama držali optimisti koji su ignorirali problematične postupke glavnih aktera i prkosili konvencionalnoj logici.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

>> Savjet odbio jamstva: Propao posao stoljeća

Tako je IGT jučer na zagrebačkoj burzi zasjenio i HT te se s rastom cijene većom od pet posto ugurao na listu dobitnika. IGT je tako svoje dionice učvrstio iznad okruglih 3000 kuna. Jutarnji list navodi kako su se pojavile glasine da će, bez obzira na pobjednika natječaja, IGH na autocesti Bar - Boljari svakako odraditi dio posla, no čini se da to nije imalo bitnijeg utjecaja na aktivnost ulagača.

>> Crnogorska Vlada izgubila godinu dana oko autoceste

Današnja trgovina IGH-ovih dionica započela je u drugačijem tonu. I dok su prodavatelji još jučer za dionice IGH nudili  3.000 kuna, neposredno pred početak trgovine danas je najniža ponuda za prodaju pomaknuta sve do 2.600 kuna, a IGH se, padom prosječne cijene od čak 16 posto, našao u blokadi.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene