Obavijesti Video Pretražite Navigacija
150 godine ustanove

Kosor učvrstila daljnju suradnju s HAZU-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić izjavio je da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor na sastanku poduprla njihov rad i potaknula ih na daljnje aktivnosti.

Premijerka Jadranka Kosor primila je u Banskim dvorima izaslanstvo HAZU na čelu s predsjednikom akademikom Kusićem. Nakon razgovora koji je, kako je rekao akademik Kusić, bio doista konstruktivan i srdačan. Istaknuo je da je glavni dojam razgovora uvjerenost da su Vlada i HAZU na zajedničkome zadatku - premijerka kao čelnica izvršne vlasti, a HAZU sa svojim radom koji, dodao je, pokazuje koliko je Akademija pridonijela kulturnom i znanstvenom identitetu Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iznenađeni znanstvenom razinom Hrvatski akademici odgovorili na Deklaraciju o granicama srpskog jezika: "Sastavljena je u okviru velikosrpske politke..." Slika nije dostupna Bio jedini kandidat Zvonko Kusić novi predsjednik HAZU-a

>> Zvonko Kusić novi predsjednik HAZU-a

Po Kusićevim riječima, premijerkin poticaj je za Akademiju vrlo važan i ona je time počašćena. Dodao je da su razgovarali o brojnim temama koje su obilježile posljednja dva desetljeća u Hrvatskoj te o tomu što je sve učinjeno u tome razdoblju, odnosno koji su iskoraci učinjeni a nisu u javnosti dovoljno prepoznati.  Akademik Kusić najavio je da je premijerka Kosor prihvatila sudjelovati na proslavi velike obljetnice Akademije - 150 godina od njezina osnutka te govoriti na toj svečanosti što će se održati 29. travnja ove godine u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene