Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio jedini kandidat

Zvonko Kusić novi predsjednik HAZU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akademik Zvonko Kusić, liječnik, profesor i predstojnik Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, izabran je za novog predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Za Kusića koji je bio jedini kandidat za predsjednika glasovalo je 110 od 118 nazočnih članova Akademije.Novi predsjednik, iznoseći svoje viđenje budućeg rada akademije, istaknuo je važnost osuvremenjivanja institucije i prijeko potrebne reforme. Kao temeljnu zadaću istaknuo je artikuliranje stvaralaštva članova Akademije i mobiliziranje njihova potencijala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iznenađeni znanstvenom razinom Hrvatski akademici odgovorili na Deklaraciju o granicama srpskog jezika: "Sastavljena je u okviru velikosrpske politke..." Slika nije dostupna 150 godine ustanove Kosor učvrstila daljnju suradnju s HAZU-om

Akademik Kusić rođen je u 1946. u Zagrebu. Redoviti je profesor onkologije i nuklearn medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predstojnik Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KB Sestre milosrdnice. Članom suradnikom HAZU-a postao je 1992., dok je 2000. izabran za redovitog člana. Dužnost tajnika Razreda za medicinske znanosti obnaša od 2004. kada je postao i članom predsjedništva HAZU-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene