Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ponosna smo članica NATO saveza'

Kosor: u 20 godina dogodilo nam se što se nekim narodima ne dogodi u 100

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je na 20. obljetnicu osnutka Oružanih snaga Republike Hrvatske kako vjeruje da ćemo se danas u sjećanju na trenutke ponosa i domoljublja okupiti oko zajedničke ideje da budemo još hrabriji, složniji i odlučniji u svladavanju poteškoća te na putu završetka pregovora za ulazak u Europsku uniju.

'Ovo je velik i važan dan za sve nas. Uz obljetnicu Oružanih snaga Republike Hrvatske sjećamo se svih onih hrabrih hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji za slobodnu, neovisnu, demokratsku, europsku Hrvatsku, najzaslužniji što danas završavamo pregovore za ulazak u Europsku uniju', istaknula je premijerka Kosor nakon polaganja vijenaca na zagrebačkom groblju Mirogoju u povodu Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH.

Ovo su dani, naglasila je, kad se prisjećamo trenutaka osnivanja Hrvatske vojske, svih onih teških trenutaka u borbi za slobodu, svih teških trenutaka u vrijeme oslobađanja Hrvatske.

Pročitajte i ovo Crobarometar, dojam o političarima 4 (Foto: Dnevnik.hr) Rejting Predsjednice nizak Tko od političara uživa popularnost, a tko je zacementiran kao negativac? Evo što su pokazali rezultati Crobarometra Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 ''Lijepa, elegantna i moćna'' Pohvale za nastup u Americi: "Predsjednica mudro koristi trenutak za promociju Hrvatske"



Prisjećamo se vremena 'zaista ponosa, ogromnoga ponosa, ogromnog domoljublja koji nas je sve snažio i danas ćemo još jedanput u sjećanju na te trenutke vjerujem okupiti se oko zajedničke ideje da budemo još hrabriji, još složniji i još odlučniji i još borbeniji u svladavanju poteškoća i gospodarskih, ali svakako i na putu završetka pregovora za ulazak u Europsku uniju', kazala je premijerka Kosor, dodavši da se prisjećamo važnih trenutaka u godini kad obilježavamo i 20. obljetnicu neovisnosti Republike Hrvatske.

Na upit novinara kakvo je stanje Oružanih snaga u Hrvatskoj danas, premijerka Kosor je odgovorila da je dobro, podsjetivši da smo članica NATO saveza.

'Mi smo ponosna članica NATO saveza, zajedno s našim partnerima sudjelujemo u čuvanju mira diljem svijeta i dalje ćemo, unatoč poteškoćama, raditi na osuvremenjivanju Oružanih snaga', kazala je dodavši da je to naša zadaća i da u ovom trenutku možemo biti iznimno ponosni.

'U 20 godina dogodilo se tako puno, često kažem mnogim narodima se to događa u stotinama godina, a nama se dogodilo, evo, tek u 20 godina', istaknula je premijerka.

Na konstataciju novinara da joj je 'porasla popularnost nakon dugo vremena' i na pitanje što bi mogli biti razlozi tome, premijerka Kosor je odgovorila kako je, ako je to tako, dobro da to drugi komentiraju, a ne ona. 'Moje je raditi', istaknula je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene