Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema poteza 'na svoju ruku'

'Teško su ministri mogli raditi bez Sanaderovog znanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Teško', odgovorila je premijerka na pitanje naše novinarke jesu li ministri mogli raditi nešto bez Sanaderovog znanja.

Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas kako je teško moguće da su ministri u vladi njezina prethodnika Ive Sanadera mogli povlačiti poteze 'na svoju ruku', bez znanja premijera. 'Mislim da teško', odgovorila je Kosor na pitanje je li moguće da su ministri nešto radili bez znanja premijera.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

'Ja sam o svemu što sam kao potpredsjednica vlade i ministrica radila obavještavala predsjednika vlade i mislim da je to princip koji definitivno treba njegovati. Prvi čovjek vlade je najodgovorniji, mora biti u sve upućen i neprekidno nadzirati procese', rekla je Kosor novinarima u zagrebačkom hotelu Sheraton, gdje je udrugama koje pomažu osobama s invaliditetom predala ugovore o osobnim asistentima. Premijerka je kazala i kako nije ništa znala o Daimlerovu podmićivanju dužnosnika u Hrvatskoj te da bi bilo kakva saznanja, da ih je imala, proslijedila nadležnim državnim institucijama.

'Da sam imala saznanja, prijavila bih to nadležnim državnim institucijama, kao što sam činila i prije', rekla je Kosor. Pohvalila je nastojanja DORH-a da što prije rasvijetli taj slučaj. 'Iz informacija koje imam, mogu reći da je Državno odvjetništvo promptno reagiralo i očekujem uistinu brzu istragu, odnosno da što prije saznamo o kojim se ljudima radi i da onda pravna država može promptno, brzo i učinkovito djelovati', rekla je premijerka. (T.Š./B.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene