Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvih godinu dana

Kosor suradnju s predsjednikom Josipovićem ocijenila dobrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suradnja između Vlade RH i predsjednika Republike Ive Josipovića u prvoj godini njegova mandata bila je dobra, ocijenila je premijerka Jadranka Kosor.

Premijerka je poručila kako se i rad predsjednika i rad vlade mora kretati isključivo u okviru Ustava i ustavnih ovlasti.

>> Sanja li Kosor? 'Ljudi sada u Hrvatskoj relaksiranije žive'

>> Josipović katastrofičar: 'Prijete nam depresija i destabilizacija'

'Trudili smo se oboje da ta suradnja bude upravo takva. Vidim danas da ima nekih špekulacija da to i nije baš tako, međutim, mi se zaista moramo truditi da poštujemo ono što je Ustav Republike Hrvatske jasno naglasio', rekla je premijerka Kosor. Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika Josipovića da bi reforme u zemlji trebale biti brže, odgovorila je da 'predsjednik nikada zapravo ne govori na što točno misli'.

'Predsjednik je također rekao da bi on - kada bi bio premijer - ušao u ured i ukinuo sve propise koji koče investicije. Moram reći da bih rado čula koji su to zakoni. Ne koče zakoni investicije, već ih koče oni koji ne provode zakone, a ti su na svim razinama. Oni koji ne provode zakone, koji se ne trude i ne rade ništa, oni koče sve, i gospodarstvo i investicije', komentirala je premijerka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene