Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burić optužio HDZ

'Kosor smišlja novo ministarstvo za relaksaciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDSSB podupire opravdane prosvjede nezadovoljnih građana koji u Hrvatskoj jako teško žive, ali isključivo mirnim i dostajanstvenim putem, kao oblik demokratskog izražavanja nezadovoljstva.

Rekao je to na konferenciji za novinare Dinko Burić, predsjednik glavnog odbora HDSSB-a, te odbacio jučerašnje optužbe županijskog HDZ-a da iza prosvjeda u Osijeku i napada na prostorije HDZ-a stoji HDSSB, potpomognut SDP-om.

Nijedna stranka sigurno ne stoji iza svih prosvjeda koji su pokrenuti u Hrvatskoj i na kojima se traži ostavka vlade i premijerke Jadranke Kosor, jer gladni i nezaposleni ne trebaju nikoga da ih vuče za rukav, dovoljno su samosvjesni i poniženi, kazao je Burić. U vezi s fotografijom pokazanoj na jučerašnjoj konferenciji HDZ-a i na kojoj su osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i mladić, navodno jedan od organizatora subotnjeg prosvjeda u Osijeku, Burić je ustvrdio kako su na fotografiji ljudi u ljetnim košuljama te kako to ne treba ni komentirati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> HDZ: Iza jučerašnjeg barbarstva stoji HDDSSB

>> VIDEO: Divljanje huligana, Vlada krivi 'neke oporbene stranke'

>> SDP: Pavićeva izjava je opasna jer on je glasnogovornik Vlade

U isto vrijeme, kazao je, premijerka uvjerava hrvatske građane 'kako se živi relaksiranije' i 'smišlja kako da osnuje novo ministarstvo za relaksaciju čija će biti osobno članica'. Burić je optužio HDZ da su 'Jadranka Kosor i ostali članovi HDZ-ove vlade Sanaderova djeca' te da 'HDZ nije zločinačka organizacija, nego holding za organizirani kriminal i korupciju'. Kako bi se smirila situacija i sve češći prosvjedi 'koji mogu izmaknuti kontroli, HDSSB poziva Jadranku Kosor i vlast da odmah odstupe i odrede datum raspisivanja izbora i tako omoguće građanima da demokratski izaberu svoju vlast', rekao je Burić.

Policiji je poručio da 'njezina temeljna uloga nije zaštita lopova od građana, već građana od lopova'. Neovisna Republika Hrvatska stvorena je radi boljeg života svih svojih građana, 'a ne radi ulaska u EU na koljenima. Ako moramo birati između Hrvatske i nacionalnog ponosa i EU-a, svakako ćemo odabrati ponosnu Hrvatsku', poručio je Burić. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene