Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja Hrvatske i Slovačke

Kosor s Radičovom: Bio je ovo srdačan razgovor dviju prijateljica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bio je ovo važan i srdačan razgovor dviju prijateljica koje se razumiju i znaju raditi svoj posao', izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka sa slovačkom premijerkom Ivetom Radičovom.

Kosor se zahvalila 'dragoj prijateljici na osobnoj potpori i svemu što je Slovačka učinila da Hrvatska uspješno završi pregovore s Europskom unijom' te je ponovila kako će pristupni ugovor biti potpisan do kraja godine.

Pročitajte i ovo Medvjed hara slovačkim gradom na sjeveru Slovačke VIDEO Medvjed hara gradom, proglašeno izvanredno stanje: U napadu ozlijeđeno petero ljudi Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

'Draga Jadranka, čestitamo na završenim pregovorima. Znamo da to nije bio lak i jednostavan zadatak pogotovo zato što Hrvatska pristupa uniji u vrijeme gospodarskih problema', izjavila je Radičova. Na pitanje je li vjerovala da će Hrvatska završiti pregovore slovačka premijerka je potvrdno odgovorila i dodala da je Kosor uspješna žena.

Hrvatska i slovačka premijerka razgovarale su o gospodarstvu i naporima za njegovo jačanje. Naglasile su kao je u 2011. porasla robna razmjenu između dviju zemalja za 14 posto.

Porastao je i broj slovačkih turista. U prvih sedam mjeseci ove godine došlo ih je 10 posto više, što znači da ih je na našim obalama bilo 320.000. Premijerke su dogovorile nastavak međusobnog jačanja turizma i tom prilikom Kosor je pozvala Hrvate da na skijanje odu u Slovačku.

Slovačka premijerka zadovoljna je i tretmanom slovačke manjine u Hrvatskoj, gdje živi 4.700 Slovaka. Dodala je kako jednak tretman imaju Hrvati u Slovačkoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene