Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor komentirala je odluku Haškog suda o odbacivanju prijave tužiteljstva protiv Hrvatske zbog navodnog skrivanja tzv. topničkih dnevnika.


Premijerka je ocijenila kako je dobro da su prepoznati napori koje Hrvatska radi u punoj suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom. Bili smo uvjereni, kao što sam puno puta rekla, da će se napori koje Hrvatska čini prepoznati i da Hrvatska u potpunosti ispunjava sve što je određeno da mora obaviti u skladu s Ustavnim zakonom o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom, rekla je Kosor.  Po njezinim riječima, da to nije tako ne bi bilo otvoreno poglavlje 23 o pravosuđu u pregovorima s EU, a to je još jedan dokaz u prilog tome.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ni haški tužitelj neće imati razloga reći da ne surađujemo' Slika nije dostupna Topnički dnevnici: Vlada nastavlja potragu

>> 'Odluka sudskog vijeća blamaža je za haški sud'

>> Haag: Nije moguće utvrditi postojanje topničkih dnevnika

Unatoč dobrim vijestima, nastavljamo raditi i dalje, kroz 'task force', u svim smjerovima, na tragu onoga što smo sami sebi stavili kao zadaću, istaknula je. Hrvatsku zanima konačni odgovor, do u detalja za svaki dokument, gdje je završio i kakva je njegova sudbina, dodala je Kosor, nakon sjednice Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju