Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor komentirala je odluku Haškog suda o odbacivanju prijave tužiteljstva protiv Hrvatske zbog navodnog skrivanja tzv. topničkih dnevnika.


Premijerka je ocijenila kako je dobro da su prepoznati napori koje Hrvatska radi u punoj suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom. Bili smo uvjereni, kao što sam puno puta rekla, da će se napori koje Hrvatska čini prepoznati i da Hrvatska u potpunosti ispunjava sve što je određeno da mora obaviti u skladu s Ustavnim zakonom o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom, rekla je Kosor.  Po njezinim riječima, da to nije tako ne bi bilo otvoreno poglavlje 23 o pravosuđu u pregovorima s EU, a to je još jedan dokaz u prilog tome.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ni haški tužitelj neće imati razloga reći da ne surađujemo' Slika nije dostupna 'Vjerujem da će Gotovina uskoro biti slobodan'

>> 'Odluka sudskog vijeća blamaža je za haški sud'

>> Haag: Nije moguće utvrditi postojanje topničkih dnevnika

Unatoč dobrim vijestima, nastavljamo raditi i dalje, kroz 'task force', u svim smjerovima, na tragu onoga što smo sami sebi stavili kao zadaću, istaknula je. Hrvatsku zanima konačni odgovor, do u detalja za svaki dokument, gdje je završio i kakva je njegova sudbina, dodala je Kosor, nakon sjednice Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije. (Hina)