Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poželjela im sretne blagdane

Kosor posjetila djecu u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetu godinu zaredom predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu božićnih blagdana, djecu u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri te in donijela prigodne darove.

'S velikim veseljem došla sam čestitati Božić djeci i svim djelatnicima bolnice. Pozivam ovom prilikom sve mlade ljude, moguće volontere da dođu u bolnicu i daju dio sebe i svoje ljubavi. To može biti najbolji i najveći dar', izjavila je premijerka Kosor nakon obilaska bolnice, u društvu 25-godišnje štićenice doma Nine, koja je svaki puta s radošću dočeka. U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri dom je pronašlo 105-ero štićenika, starosti od svega nekoliko mjeseci do 36 godina života. Većina ih je došla odmah po rođenju, zbog teških i neizlječivih bolesti uslijed genetskog nasljeđa, oštećenja tijekom poroda ili komplikacija bolesti koje su dovele do oštećenja mozga.

Pročitajte i ovo Maja Vugrinec Mamić gripa, streptokokne infekcije... Maleni pacijenti proveli su Božić u Klaićevoj: "Bilježimo veliki porast oboljelih za razliku od prethodne dvije godine" Slika nije dostupna DOBRE VIJESTI Dan nakon užasa na tramvajskoj stanici: "Teško ozlijeđeni dječak se oporavlja''

>> Premijerka Kosor političarka i osoba godine

'Svrha posjeta jest senzibiliziranje javnosti'

Ovaj puta premijerka im je na dar donijela pidžame i pelene, dok je 25-godišnjoj Nini, koja je u Gornjoj Bistri cijeli život, donijela je na dar CD player. 'Svrha ovog posjeta je kao i uvijek upozoriti javnost da ovdje žive djeca koja su vrlo često zaboravljena od svojih najbližih. Želim senzibilizirati javnost na potrebu za dodatnom pomoći ovoj bolnici jer ako igdje treba još više ljubavi, pažnje i poštovanja, onda je to ovdje. Ravnatelj kaže da se nakon posjeta pažnja pojača pa to onda i jest ispunjenje cilja', rekla je premijerka Kosor. Dodala je kako u bolnicu dolazi najmanje dva puta godišnje, za božićne i uskrsne blagdane, te da će i ubuduće biti tu, bez obzira što će u životu raditi.

Ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri dr. Željko Weiss zahvalio se predsjednici Vlade RH na njezinim dolascima, rekavši kako je ona dobri duh te ustanove koji nosi poruku da ta djeca nisu zaboravljena. Iako je Specijalna bolnica u Gornjoj Bistru ustanova za djecu do 18 godine, svi koji dođu ostaju ovdje do kada treba, jer druge ustanove za njih nema. Svi štićenici trebaju 24-satnu medicinsku srbi jer su skloni respiratornim i urinarnim infekcijama, pa o njima brine sedam liječnika, četiri defektologa i 38 medicinskih sestara. Ravnatelj dr. Weiss ističe kako djeca ni u čemu ne oskudijevaju, osim što je većina zaboravljena od svojih najbližih, pa im ljubav i pažnju, uz osoblje, pokušavaju nadomjestiti i volonteri iz Italije koji posjećuju bolnicu već 11 godina i druže se s djecom. Dosad je kroz ustanovu prošlo njih 3.800, dvoje djece je posvojeno u Italiju a dvoje čeka posvojenje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene