Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U izboru ‘Media servisa’

Premijerka Kosor političarka i osoba godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor osoba je i političar godine, odlučili su novinari i predstavnici medijskih institucija koji su sudjelovali u trećem po redu izboru osoba godine medijske kuće ‘Media servis’, a svečano uručenje nagrada održano je danas u Multimedijskom centru ‘Media servisa’.

Za sportašicu godine izabrana je Blanka Vlašić, godišnja glazbena nagrada pripala je Toniju Cetinskom, dok je nagrada za gospodarstvenika godine dodijeljena vlasniku ‘Agrokora’ Ivici Todoriću. Posebnu nagradu ‘Media servis’ dodijelio je posmrtno Silvani Novak, majci koja je unatoč bolesti odlučila roditi dijete i koja je u vrlo kratkom roku uspjeli ujediniti cijelu Hrvatsku u nastojanju da joj pomogne u odlasku na liječenje. U izboru je sudjelovalo oko 300 novinara, urednika i direktora medijskih kuća, te predstavnika medijskih institucija.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

'Obveza za budućnost'

Zahvalivši na nagradi, premijerka Kosor rekla je kako nije mala stvar biti nagrađen od novinara, ‘osoba koje su po prirodi stvari kritične’. ‘Doživljavam današnju dodjelu nagrade kao obvezu za budućnost i nadam se da ću tu nagradu opravdati’, dodala je. Jadranka Kosor kazala je kako se u svom političkom radu trudi unijeti rukopis međusobnog poštivanja i poštivanja drugih i drukčijeg mišljenja, odnosno graditi mostove između različitih mišljenja. Naglasila je kako je jedini način rada političara taj da su spremni 24 sata raditi i služiti građanima Hrvatske.

Prigodan program

Cetinski je svoju nagradu posvetio baki, a umjesto Blanke Vlašić nagradu je primio njezin otac Joško koji se uspio probiti do Zagreba unatoč vremenskim neprilikama izazvanih snijegom. Umjesto Ivice Todorića nagradu je primio potpredsjednik ‘Agrokora’ Ivan Crnjac, a posebnu nagradu primio je Silvanin suprug Silvio. U prigodnom programu nastupili su glumica Zrinka Cvitešić i 17-godišnji saksofonist Lovro Merčep. Na svečanosti uručenja nagrada bili su i potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker te ministar kulture Božo Biškupić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene